Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan'dan 'zehirleme' yorumu

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, ''Dokunulmazlık zırhına bürünenlerle ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda İspanya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları;

Kurucu ortaklarından birisi olduğum Medeniyetler İttifakı Zirvesine katılmak adına İspanya'ya gidiyorum. Geniş bir katılım ile gerçekleştireceğimiz bu ziyarette önemli konu başlıklarını mevkidaşım ile görüşeceğiz.

Kökleri tarihe dayanan bir İspanya - Türkiye ilişkişi var ve bu ilişkiyi yarına taşırken daha güvenli bir ortama çekmek istiyoruz.

PARLAMENTOYA GÖNDERECEĞİZ

Başbakan Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtlarken 4. yargı paketine de değindi. Üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu düşündüklerini belirten Erdoğan nihai kararımızı verip bu yasayı parlementoya göndereceğiz dedi.

Başbakan Erdoğan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine yapılan zahir iddiaları ile ilgili de konuştu. Erdoğan bu iddialarla ilgi kesin bir bilginin kendisine ulaşmadığını belirtti.

FEZLEKEYE FARKLI BİR AÇIDAN BAKACAĞIZ


BDP'li Milletvekili Özdal Üçer'in tartışma yaratan ve halkı silahlandırmaya yönelik sözleri ile ilgili olarak konuşan Erdoğan, bu arkadaşlarla ilgili Meclis'e gelen fezlekelere bu serfer farklı bir açıdan bakacağız. Meclis'te önümüze gelen bu fezlekelere dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde işlemlere izin verip konuyu yargının alanına taşıyacağız dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soruya ''Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' yanıtını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı