Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vasiyeti yerine getirildi

24 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden senarist, yazar, oyuncu Meral Okay doğum gününde Tim Show Center’da anıldı.

Sezen Aksu'nun şarkılarıyla Okay'ı andığı gecenin geliri, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek amacıyla 2007 yılında Ali Nesin tarafından Şirince Köyü'nde kurulan Matematik Köyü'ne aktarıldı. Cemiyet, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı basına kapalı olarak gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk ve Engin Altan Düzyatan yaptı. Geceye ayrıca Türkan Sabancı, Serdar Bilgili, Nükhet Duru, Ayşe Özyılmazel, Mustafa Sarıgül, Derya Baykal, Demet Akbağ, Naz Elmas, Saba Tümer, Polat Yağcı ve Önder Fırat gibi birçok ünlü isim katıldı.

Sözlü vasiyetinde, tüm mal varlığını Matematik Köyü'ne bırakan Okay'ın sözlü vasiyeti sevenleri ve yakın dostları tarafından Sezen Aksu şarkıları ile anıldığı gecede yerine getirildi.

Daha sonra gece herkes Meral Okay'ın farklı bir yanından; herkes kendi bildiği Meral'inden bahsetti.

Halit Ergenç, “Ölümün aşk için bir son olmadığını en iyi bilen insandı Meral” dedi.

Meryem Uzerli ise “Ayni yerden geldik ayni yere gidiyoruz bu dünyada kısa bir ara veriyoruz” diyerek babasinin yazdığı şiiri okudu. Ayrıca Meral Okay'ın fotoğrafının elinde kırılması üzerine Meral Okay'in ruhunun kendine bir mesaj verdiğini ve ruhun çerçeveye sığmayacağı için çervesiz sakladığını anlattı.

Oktay Kaynarca da, “Ondan çok korkardım, her sabah beni arayıp fırçalamasını özledim, hala telefonunu silmedim. Bazen telefon ediyorum, telefonuna ulaşılamıyor. Eminimki ona ulaşmaya çalışan sadece ben değilim, hepimiz onu çok özlüyoruz” diye konuştu.

Özgu Namal, “Bana ne olursa olsun sevdiklerine sahip çık derdi. Bir gün sette bana Yaman ile bir kızımız olasaydı muhtemelen sana berzerdi böyle kara kaşlı kara gözlü senin gibi hayat dolu. Adını Hayat koyacaktık, yamanla doğmamız kızımızın adı Hayat umarım senin de ömrün uzun olur hayat gibi dedi.

Kimin ne acı çektği dışarıdan belli belli olmaz kimseyi yargılama, herkesi gönül gözünle sev dedi” diye konuştu.

SEZEN AKSU’DAN MERAL OKAY ANISINA ÖZEL KONSER

‘‘Meral Okay Matematik Köyü’nde Doğuyor’’ gecesinde konuşmacılar sonrasında sahne alan Sezen Aksu Meral Okay şarkılarının ağırlıkta olduğu bir repertuarla davetlileri büyüledi. Gecede iki saati aşkın bir süre sahne alan sanatçı sık sık Meral Okay ile olan anılarından ve gecenin öneminden bahsetti. Konserini Melike Demirağ’ın unutulmayan Arkadaş şarkısı ile sonlandıran Aksu bu şarkıyı Meral Okay’a armağan etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı