Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esad'a öyle büyük darbe ki

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü , rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 35 kişinin öldüğünü duyurdu.

Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana hava destekli operasyonlarında Dera'da 9, Halep'te 9, İdlib'de 7, Şam'da 6, Humus'ta 2, Lazkiye ve Hama'da birer olmak üzere ülke genelinde 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

SNHR, dünkü olaylarda ise 219 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Halep'in Tariku'l Bab yolu üzerine yer alan bir füze birliğini ele geçirdiğini iddia eden yerel aktivistlerden Mecid Abdunnur, muhaliflerin tüm yardım yollarını da kapattığını söyledi.

Kentin birçok semtinde Özgür Suriye Ordusu ile rejime bağlı birlikler arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını belirten Abdunnur, savaş uçaklarının şehrin Sahur, Nakarin ve Şeyh Nacar bölgelerini bombaladığını, hedef alınan bölgelerden dumanların yükseldiğini belirtti.

Başkent Şam'ın Tedamun ve Nehr İişe bölgelerine güvenlik güçlerinin baskınlar düzenlediğini ve çok sayıda evi yıktığını bildiren Abdunnur, savaş uçaklarının başketin Duma bölgesinin bazı kesimlerini bombaladığını da aktardı.

Abdunnur, savaş uçaklarının İdlib kenti ile çevresindeki Han Şeyhun, Maaratu Numan, Maar Şurin ve Sarakib ilçe ve beldelerini bombaladığını, taraflar arasında birçok yerde çatışmalar yaşandığını belirtirken, ÖSO'nun Darkuş köyünün tamamını rejime bağlı birliklerden alarak köyde kontrolü sağladığını kaydetti.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Ogün Duru


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı