Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Küstah filme öfke dinmedi

22 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı İslam'a hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmine karşı bugün birçok Müslüman ülkede cuma namazı sonarsı gösteriler düzenlenirken, gösterilerin en şiddetli geçtiği ülkelerden Pakistan’da hükümetin ilan ettiği ‘Peygamber Sevgisi Günü’ şiddetli çatışmalarla geçti.

Peşaver'de göstericiler iki sinema salonunu yağmalayarak ateşe verdi. Bir grup da Lahor'daki ABD Konsolosluğu’na saldırmak istedi. Polisin göstericileri dağıtmak üzere açtığı ateş sonucu Pakistan televizyonunun şoförü hayatını kaybederken, 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rawalpindi, Lahor and Karaçi kentlerinde de polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi

Ülkedeki tüm büyük siyasi partiler, dini örgütler ile ticari gruplar ve ulaştırma kuruluşları bugün protesto gösterileri yapacaklarını açıklamıştı. Birçok kentte dükkan, pazar ve benzin istasyonları kapalı olan Pakistan’da televizyonlar, ABD yönetimince hazırlanan ve Başkan Barack Obama’nın İslam karşıtı ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmini eleştirdiği haber videolarından oluşan bir reklam yayınlıyor. Hükümet halkı gösteriler sırasında barışçı davranmaya çağırırken, şiddetli çatışmaların yaşandığı başkent İslamabad'da güvenlik güçlerinin göstericilerin kentin pek çok bölümüne girmelerini engellemeye çalıştığı, ancak göstericilerin kontrol noktalarını ateşe verdikten sonra yaya ve motosikletlilerin polisin ablukasını delmeyi başardığı belirtiliyor. Çıkabilecek olaylara karşı polis hazırlık yaparken, 15 büyük kentte cep telefonu servisleri durduruldu

Büyük gösterilerin gerçekleşmesi beklenen İslamabad, Karaçi ve Lahor kentlerinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken, polisin yetersiz kalma ihtimaline karşı hassas bölgelerde askeri birlikler bekletiliyor. Başkent İslamabad'da ABD Büyükelçiliği ve yabancı ülke temsilciliklerinin çevresi ve diplomatik bölgeye çıkan tüm yollar konteyner ve bariyerlerle kapatılırken, sabahın erken saatlerinden itibaren kentin üzerinde polis ve askeri helikopterler devriye uçuşuna başladı.

Bu arada, şiddet olaylarının yaşanmaması için büyük kentlerde benzin istasyonları, alışveriş merkezleri ve bankalar kapalı tutuluyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı