Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Yeni Chp'ye Sert Eleştiri'

30 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Ünlü oyuncu ve tiyatrocu Metin Akpınar, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk için demediğini bırakmadı.

Ünlü oyuncu ve tiyatrocu Metin Akpınar, CNN Türk'te Enver Aysever'in programında canlı yayın konuğu oldu. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk hakkında sert açıklamalarda bulunan Akpınar, 'Orhan Pamuk'tan bıktım' dedi.

'BANA PAMUK KİMMİŞ YA?'
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un Kemalistlerle ilgili açıklamalarına ünlü oyuncu ve tiyatrocu Metin Akpınar'dan zihir zemberek bir karşılık geldi. Nobel ödüllü yazarın dünya çapında oluşunu dehşet ve hayretle karşıladığını dile getiren Akpınar, popüler kültürün insanların canına okuduğunu savunarak 'Bu popüler kültür bizim canımıza okudu. Sen hem eski yeniyi kar ve bana yepyeni bir şey anlatıyormuşsun gibi anlat hem de Atatürk'ün kafasında dolaşan martıları Atatürk'ün kafasında ettir sonra da senin kültürün gelişmiş olsun diğer kültür ise popüler pis kültür olsun. Vay efendim vay. Bana Pamuk kimmiş ya?' dedi.

'ORHAN PAMUKTAN BIKTIM'

Orhan Pamuk'un yaptıklarını okumaya çalıştığını da ifade eden Akpınar, Orhan Pamuk'un sert söyleminin ise kendisine bir şey katmadığını söyledi. 'Aldığı ödülü güle güle kullansın' diyerek devam eden Akpınar 'Orhan Pamuk'un romanları okuyamıyorum çünkü içlerinde istismar seziyorum. Bir şeyi doğru anlatırken başka bir yere sıçrıyor ve orası beni çok ilgilendirmiyor. Direniyorum ama olmuyor' dedi. İlerleyen dakikalarda Orhan Pamuk'u samimi bulmadığını da belirten Akpınar 'Orhan Pamuk'tan artık bıktım' ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı