Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Anlaşırlarsa gerekeni yaparız

20 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, BDP-PKK buluşmasına ilişkin, "Onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır.Bize düşen bu ne muhabbet demektir" dedi. Erdoğan, sözde BDP tarafından kaçırılan CHPli milletvekilini de hedef alarak, "Biz boşu boşuna CHP ile BDP aynıdır demiyoruz" ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçiren Başbbakan Erdoğan, Bayram namazı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bayram Namazı'nı Süleymaniye Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada ' Vatandaşlarımın bayramını tebrik ediyorum. Tabii ki bayramlar bizim için mutluluğun birlikteliğin beraberliğin, dayanışmanın zirvede olması gereken günler. Dayanışmanın Paylaşmanın zirvede olması gereken günler. Hele hele Ramazan Bayramı'nın bir asli adıyla Fıtır Bayramı olduğunu düşündüğümüzde burada gerçekten tüm imkanı olanların imkanı olmayanları arayıp buldğu bir bayram. Onun için iftarlarımız bir başka zengin olmuştur, sahurlarımız aynı şekilde. Geceleri Sahur vaktine kadar şehirlerimizin bir çok yerinde bu güzellikleri halkımızla paylaştık ve yaşadık. Bugün de bayramın birinci günü bunu kutluyoruz' dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü ;

SAYI 70 BİNE YAKLAŞIYOR


Bütün bunlar yaşarken bir tarafta ülkemizin içinde teröre kurban verdiğmiz şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimiz bu güzel ülkemizi inanıyorum ki adeta temel taşlarıdır. Ailelerine başsağlığı dilerken milletimizin başı sağolsun diyorum. Terörle ilgili bu mücadelede de mücadelemizin sonuna kadar yılmadan devam edeceğinin bilinmesini isterim. Türk milleti tarih boyunca sadece kendi sınırları içerisinde değil tüm dünyada göstermiştir. Bunu Osmanlı tarihine baktığınızda çok açık güzel örnekleri görmeniz mümkündür. Arakan'daki müslümanlar şuanda Türklerin Türkiye'nin uzanacak elini bekliyor. Suriye'deki demokrasini varlık mücadelesini veren kardeşlerimiz yine bu desteği bekliyorlar. Nitekim son bir kaç gün içerisinde gıda yardımları noktasında adımlarımızı atmış bulunuyoruz. Bunu sürdüreceğiz. Sığınmacı kardeşlerimizin sayısı da 70 bine doğru ulaşıyor. Onlara gereken desteği vermekte kararlıyız. Bazı çevreler farklı yaklaşımlar sergilese de biz Suriye'deki zalim rejime karşı bu demokrasiyi elde etme, kendi iradesini ortaya koyma mücadelesi veren halkın yanında olacağız. Kimse bunu sağa sola çekmesin. Temennim odur ki bu bayram bu konularda hakların elde edilmesin noktasında bir milad olur. Ben tekrar milletimin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum. 7-70'e dayanışma içerisinde daha nice bayramlara inşallah her yönüyle güçlü bir şekilde Allah bizleri kavuştursun inşallah.

NASIL BİR OYUN OYNANIYOR?


Şunu çok açık net söylemek zorundayım. Medyanın farklı şekilde bunu işlemesi lazım ki o da şu. Türkiye'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu. Parlamentoda yaptığım bir çok konuşmada parlamentodaki uzantısı olan BDP'ye batı bölücü terör örgütünü ilan ediyor bu bir terör örgütüdür diyor siz neden bunu söyleyemiyorsunuz dediğimizde bugüne kadar BDP hiçbir zaman bu bir terör örgütüdür diye ilan edememiştir. Onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır. Bölücü terör örgütünün oluşturduğu korku sebebiyle onlar parlamentoda. Eğer kardeşlerimizi korkutmamış olsalar o zaman bunlar aldıkları oyların kahir ekseriyetini alamayacaklardır. Ama milletvekilleri kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Bütün bunlar kayıtlarda var. Medya tespitini yapmış durumda. Bize ne düşüyor bu ne muhabbettir diye sormak düşüyor. Daha önce de buna benzer oyunlar senaryolar oynanmıştır. Daha önce de dağa kaçırıldığı söylenen Milletvekili arkadaşımız da teröristler kaçırdı diyememiştir. 'Arkadaşlar, çocuklar' bu ifadeleri kullanmıştır. Ortada nasıl bir senaryo var ne yapılmak isteniyor. Millet olarak bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Biz boşu boşuna CHP ile BDP aynıdır demiyoruz.

İDRİS NAİM ŞAHİN'E YAPILAN SALDIRI

Tam teferruatı bana gelmedi. Ciddi birşey olsa gelirdi bana bilgisi. Dün vekilimizin kardeşi öldürülmüştür. Onun üzerinde Valilik Emniyet çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıntılar geldikçe paylaşılacaktır.

DEVAMLI KAŞINIYOR

Bu hususta verdiğimiz bir karar yoktur. Buna rağmen bu devamlı kaşınıyor. Kıdem tazminatı konusunda işçi ve işveren sendikaları anlaşırsa biz gereken adımı atarız. Onlar anlaşamadığı sürece biz bu programın içerisinde bulunmayız' dedi. İhlas Son Dakika


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı