Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

75 Milyona Yapılan Saldırı

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili “Saldırı TBMM’deki tüm vekillere ve 75 milyon Türkiye halkına yapılmıştır.Bu konuda tüm Türkiye’nin ortak bir ses çıkarması lazım.” dedi.

AK Parti ve HAS Parti’nin birleşmesi ile ilgili soruya ise Kurtulmuş, “Süreç kendi yolunda yürüyor. İnşallah en kısa zamanda sona erdirilecektir.” cevabını verdi. Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde bir iftar programına katılan Numan Kurtulmuş, bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan CHP milletvekili hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Hüseyin Aygün’ün Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ile ilgili çok önemli fikirlere sahip olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Aygün, Türkiye’nin geçmişiyle yüzleşmesi açısından ciddi çıkışları olan bir siyasetçiydi. Aynı zamanda PKK’nın geçmiş dönemde yapmış olduğu terör eylemlerine tavır aldı. Önce Hüseyin Aygün’ün şahsiyetine dikkat çekmek istiyorum. Bu olay, terörün geldiği mesafe açısından üzücü bir hadisedir. Terör örgütü, Dersim’de, Tunceli’de milletin seçtiği milletvekilini, karayolunda yolunu kesiyor ve kaçırıyor. Terör, gücünü gösterme açısından önemli bir adım atıyor. Üzerinde durulması, çözüm bulunması gereken bir sorun. Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Bayan Aygün’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bu konuda terörün sona ermesi için Türkiye kararlılığını göstermelidir. Biz terörü, uluslar arası terör siyaseti olarak adlandırıyoruz. Artık herkes biliyor ki PKK sadece bir terör örgütünden ibaret değildir. Arkasında birçok devletin lojistik ve istihbarat desteği olan bir örgüttür.” dedi.

AK Partililerin, MHP’lilerin, CHP’lilerin, BDP’lilerin parlamentoda grubu bulunan ya da bulunmayan diğer örgütlerin, tüm Türkiye’nin ortak bir ses çıkarması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, “İnşallah Hüseyin Aygün en kısa zamanda ailesine ve sevenlerine kavuşur.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE TEK VÜCUT OLMALI’

Terör konusunda tüm Türkiye’nin tek vücut olması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, “Siyasi partilerin terör konusunda görüşleri farklı olabilir. Ama ortada çok açık bir vaka var. Bu TBMM’deki 550 milletvekiline karşı yapılmış olan bir saldırıdır. Aynı zamanda 75 milyonun tamamına karşı yapılan bir saldırıdır. Dolayısıyla terör konusunda, Kürt sorunu konusunda farklı fikirleriniz olabilir. Ancak bugün herkes, Hüseyin Aygün vakası çerçevesinde terörün geldiği noktayı görmelidir.” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİ HAS PARTİ BİRLEŞMESİNDE TAKVİM YÜRÜYOR’

“Dün akşam İstanbul Dostluk Derneği’nin düzenlemiş olduğu programda Başbakan Erdoğan ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldiniz. AK Parti ve HAS Parti’nin birleşmesi için herhangi bir takvim var mı?” sorusuna Kurtulmuş, “O toplantı 40 yıl birlikte olmuş, aynı geçmişe sahip insanların toplantısıydı. Güzel bir toplantı oldu. Birleşmenin bir takvimi var. Kendi yolunda yürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu süreç sona erdirilecektir. Kararı HAS Parti’nin kurucular kurulu verecektir.” cevabını verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı