Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kimseden yardım istemiyor

5 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Fatih’te annesinin cesediyle aynı evde 7 yıl yaşadığı ortaya çıkan Nazan Öncel, yaşadığı olayların ardından evine kapandı.

Öncel, mahalle muhtarının ve çevre sakinlerinin tüm yardım tekliflerini geri çevirdi. İstanbul Muhtarlar Derneği Genel Başkanı ve Molla Gürani Mahallesi Muhtarı Akif Ak, Fatih’te ölen annesinin cesedi ile aynı evde 7 yıl yaşadığı ortaya çıkan Nazan Öncel’i ziyaret etti. Öncel’in adeta çöp eve dönüşen dairesinin görüntüleri medyadan izlediğini ifade eden Ak, evin kırık kapısını yaptırmak ve erzak ihtiyaçlarının belirlemek için geldiğini ancak Öncel’in tüm yardım çağrılarına olumsuz yaklaştığını söyledi.

Akif Ak, “Kapıyı açmıyor, bir korku veya bir tedirginlik var. Her türlü yardım talebini ret ediyor. Ev eşyalarının temizlenmesi lazım, gıdanın verilmesi lazım. Biz bu tekliflerin hepsini yaptık, fakat hem kapıyı açmıyor hem de yardım talebini kabul etmiyor” dedi.

Öncel’in dana önce yardım talebinde bulunup bulunmadığı sorulan Ak, “Yok, şuana kadar hiçbir yardım talebi olmadı. Ne mahalle sakinlerinden ne muhtarlıktan nede belediyeden. Biz konuyu gereken yerlere ileteceğiz” diye yanıtladı.

Ak, bir basın mensubunun “Kapı kırık, güvenlik açısından bir risk oluşturuyor. Bununla ilgili bir çalışma olacak mı?” şeklindeki soruya, “Kapısını da yaptırtalım, fakat kendisinin rızası olması lazım. Öncelikle kapısını açması lazım, ölçülerinin alınması lazım ki yaptırtalım. Sayın belediye başkanımıza da bu konuyu bildireceğim, başkanımızda kapıyı yapar. Gerek biz gerekse de mahalle halkı olarak ta yaptırtırız ama kendisinin talebi olması lazım” dedi.

“Önümüzdeki günlerde şansımızı tekrar deneyeceğiz, tekrar konuşacağız” diyen Ak, Öncel’in evinde gıda maddesinin bulunduğunu sanmadığını ifade ederek, “Evde erzak ve yiyeceğinin var olduğunu da sanmıyorum. Şuana kadar herhangi bir mahalle sakinine saldırısı veya olumsuz davranışı olmadı. Hatta gayet sakin ve uysal. Muhtarlığa geldiğinde de böyleydi” diye konuştu.

Öncel’in yaşadığı Son olaylardan dolayı psikolojik olarak etkilenmiş olabileceğini ifade eden Akif Ak, “2009 yılında mahalleler birleşti daha önce Murat Paşa’ydı. 4 sene burada annesinin cesedi ile birlikte yaşamış. 3 senede bizim mahalle birleşince yaşamış. Fakat bundan hiç kimsenin haberi yok. Muhtarlığa gelip giden bir insandı. Gayet mütevazi bir şekilde sıkıntısı olmayan ama şimdi durumu çok değişik, herhalde psikolojisi bozuk. Yardım talebini kabul etmiyor. Oda insan onun da gıda ihtiyacı olacaktır. Bu konuyu hem belediye hem kaymakamlığa ileteceğim. Ev yaşanılacak bir halde değil. Kokularda artık yayılacak, apartman sakinleri de huzursuz olacaklar. Bunu kaldırmamız gerekiyor” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı