Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'ya Övgüler Yağdırdı

19 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Alışveriş Festivali ile ilgili olarak Ankara'nın sanayide iki, ticarette bir numara olduğunu belirterek, "Shopping Fest İle ticarette Ankara’da ciddi bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası işbirliğinde, Kültür Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek Ankara Shopping Fest için geri sayım Sheraton Otel'de düzenlenen gala programı ile başladı.

Erkan Tan’ın sunduğu gala programına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci ile ünlü manken Doutzen Krues, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Alişan, Yusuf Güney, İsmail Türüt ve Sinan Özen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Gala Programı’nda konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara’yı bir cazibe merkezi haline getirmek için ilk adımı attıklarını kaydetti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de yaptığı konuşmasında Alışveriş Festivali’nin tüm Ankaralılara kutlu olmasını temenni etti.

"ANKARA SANAYİDE İKİ, TİCARETTE BİR NUMARA OLDU"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, Ankara’nın sanayide iki numara, ticarette bir numara olması için yola çıktıklarını belirterek, “Şu anda her iki hedefe de ulaşmış olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkent Ankara’nın hergeçen gün büyüdüğünü, 5 milyon nüfus için yeni projelere hem yerel yönetimler hem de sivil toplum örgütleri olarak imza atmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, “İşte Ankara Shopping Fest, bu adımlarımızdan birisini teşkil ediyor. Maalesef Ankaramıza gelen yıllık turist sayısı 800 bin. Bu rakam son derece komik” diye konuştu.

Kentin yaşam kalitesinin her gün daha yükseldiğini, bunu da özellikle yurtdışından alınan ödüllerin ispat ettiğini anlatan Başkan Gökçek, Avrupa Parlamentosu’ndan alınan ödülleri tek tek sıralayarak, “Marka şehir Ankaramızın bu yaşam kalitesini artık nakite çevirme zamanı gelmiştir” dedi.

"HER KONUDA YÜZDE 40-50 İNDİRİM OLACAK"

Shopping Fest ile birlikte Ankara’nın, ticaret hayatında kabuğunu kıracağını ve büyük bir gelişmeye ciddi bir adım atmış olacağını ifade eden Gökçek, “Shopping Fest İle ticarette Ankara’da ciddi bir başlangıç yapıyoruz. Türkiye’den ve yurtdışından gelecek konuklarımıza şunu açıkça ifade edelim, her konuda Ankara’da yüzde 40-50 arası indirim olacak. Bu arada özellikle evlenmeye niyeti olanlar, bilhassa Siteler bölgesinden alışveriş yapmak suretiyle yüzde 40-50 daha ucuza evlenebilecekler. Acele etmesinler festivali beklesinler” diye konuştu.

Yurtiçi ve yurtdışında müthiş bir reklam kampanyası yaparak işe başladıklarını ve alışverişte Ankara’nın Türkiye’nin bir numarası olacağından hiçbir kuşkuları olmadığını ifade eden Başkan Gökçek, Shopping Fest’e ilişkin istatistiki bilgiler de vererek, şunları söyledi: "45 ayrı noktada 990 ses düzeni, 990 sahne, 990 sunucu hizmeti, 50 bin kişi kapasiteli 27 büyük sahne sistemi kurulacak, 5343 etkinlik yapılacak, 381 özel gösteri yapılacak, 27 konser verilecek, 6 güzergahta dev kortejler gerçekleşecek, 357 personel aracı ve tam her gün 5 bin personel hizmet verecek. Sayın Cumhurbaşkanım, Shopping Fest’imize verdiğiniz destek için tüm Ankaralılar adına size şükranlarımızı sunuyoruz. Shopping Fest’imiz Ankara ticaret hayatına hayırlı olsun, güzel bir başlangıç olsun diyorum."

"ANKARA TÜRKİYE’NİN BAŞKENT’İ. BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MARKA OLAMAZ"

Galaya katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmaya, Hatay'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, başladı.

Ankara'da valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğunu belirten Gül, "Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor. Türkiye, Ankara'dan idare ediliyor, önemli stratejik kararlar burada alınıyor" diye konuştu.

Ankara'yı daha güçlü yapmak için Ankaralılara iş düştüğünü belirten Gül, bütün resmi zevatın Ankara'da olduğunu, kentte 16 üniversite, 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi, büyük savunma sanayisi ve özel sektör kuruluşları olduğunu ifade etti.

Böyle bir Ankara'da ticareti daha canlandırmak ve yabancıların uğrak yeri haline getirmek gerektiğini vurgulayan Gül, ''Hep beraber, el birliği içinde organize ettiğiniz alışveriş festivalinin bu işlevi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, festivalle ilgili kendisine verilen bilgiler ve açıklanan festival programına göre büyük aktiviteler yapılacağını ifade etti.

Gül, bu faaliyetlerin bir yandan alışverişi canlandırırken, diğer yandan Ankara'nın kültür hayatına büyük katkı yapacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda festivalin organizasyonunda emeği geçenleri kutladı ve ''Herkese hem iyi alışverişler hem iyi kazançlar diliyorum" dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, konuşmasının ardından Gül'ün yakasına, festival rozeti taktı.

Ankara Shopping Fest’in tanıtım yüzü olan ünlü Manken Doutzen Krues de, Ankara’daki sıcak karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu ve teşekkür ettiğini belirterek, "Burada olmaktan gurur duyuyorum. Çok büyük bir festival olacağına inanıyorum. İlk defa Ankara’ya geliyorum ama bu sonuncu olmayacak" diye konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı