Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Melisa'nın hayali gerçekleşti

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Google Türkiye’nin Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının da desteği ile düzenlediği ‘Türkiye’nin Harikaları’ temalı logo yarışması sonuçlandı.

Bir aylık sürede 50 binin üzerinde gelen başvuralar arasında halk oylamasıyla birinci seçilen Ankara Gazi İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar’ın tasarladığı logo, Turizm Haftası kapsamında, yarın Google ana sayfasında yer almaya hak kazandı. Genç yeteneklerin Türkiye’nin benzersiz tarihi ve doğal güzelliklerini Doodle olarak tasarladığı “Türkiye’nin Harikaları” temalı Doodle 4 Google logo yarışmasında finale kalan 10 öğrenci ve öğretmenlerine de tablet armağan edildi. Finale kalan öğrenciler ödüllerini Miniatürk’te düzenlenen törenle teslim aldı. Törene Google Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Global Doodle Tasarım ekibinden Kevin Laughlin’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri katıldı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN İLGİPazarlama Direktörü Mustafa İçil, Google’ın dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla ana sayfasında yayınladığı ve Doodle adını verdiği özel logoların tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İçil, “Turizm Haftası kapsamında, farklı yaş gruplarından gençlerin ülkemizin harikalarını nasıl gördüklerini Doodle olarak yorumlamalarını istedik. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklerini esirgemediği yarışma inanılmaz ilgi gördü ve bir ay gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından 50 binden fazla başvuru aldık. On binleri bulan katılımın sadece büyük şehirlerden değil, Türkiye’nin dört bir yanından olması ise bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu.” dedi.

Yaklaşık 50 bin başvurunun arasında en çok çizilen harikalar arasında; boğaz köprüsü, peri bacaları, Nemrut Dağı, Galata kulesi, Mevlana müzesi, Van kedisi ve lale çizildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı