Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Festival gibi eylem

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Taksim Gezi Parkı’nda tarihi Topçu Kışlası’nın yeniden inşa edilmesini istemeyen bir grup, parkın önemine dikkat çekmek için aynı yerde festival düzenledi.

Gezi Parkı’nın yıkılmasına izin vermeyeceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Dünyanın hiçbir yerinde bir Başbakan bir mekan için tek başına karar vermiyor. Hem ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ diyoruz. Sonra başbakan ‘Bu park kapansın.’ diyor ve kapanıyor.” dedi.

Taksim’i yayalaştırma projesi kapsamında Topçu Kışlası inşa edilmek istenen Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını kabul etmeyen aralarında CHP, BDP, TKP, Yeşiller ve Sol Gelecek gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Gezi Parkı’nda festival düzenledi.

Grup, Gezi Parkı’nın yıkılmasını engellemek için vatandaşlardan imza topladı. Parkta çeşitli etkinlikler yapan grup, mekanın yıkılmasına ve ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini aktardı. Bu parka belki adımını bile atmamış insanların, parkın yok edilmesine için aldıkları kararı reddettiklerini ifade eden Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Safiye Yüksek, “Ortada 80 binden fazla imza var. Bu halkın sesini duymamak, hakkını gasp etmek anlamına gelir. Her ne pahasına olursa olsun, yaşam alanlarımızı sizin pervasız rant hırsına karşı savunacak ve burayı yok etmenize izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Dünyanın hiçbir yerinde bir başbakanın bir mekan için tek başına karar vermediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, “Hem ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz. Sonra Başbakan ‘Bu heykel yıkılsın.’ diyor. Ve o heykel yıktırılıyor. ‘Bu park kapansın.’ diyor ve kapanıyor. ‘Bu cami dikilsin.’ diyor ve camii dikiliyor. ‘Köprü buradan geçsin diyor.’ Ve köprü oradan geçiyor. Bunun adı demokrasi değil. Böyle bir yönetim Türkiye’ye yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.Grup, Gezi Parkı’nda akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklerde bulunacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı