Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bombacılar yaklandı

12 Mart 2013 Salı günü yayınlandı İçişleri Bakanı Muammer Güler, 11 Şubat günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili olarak, "Emniyet mensuplarımız, güvenlik güçlerimiz istihbarat birimlerimiz çok büyük bir koordinasyon içinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiler." dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Güler, olay sonrası kamuoyuna yansıyan görüntülerde Suriye’ye geçtiği görülen bir bayan ve bir erkeğin gözaltına alındığını söyledi.

Muammer Güler, "Ayrıca olayın organizatörü olan bir şahıs daha gözaltına alındı. Bunlara yardım ve yataklıkta bulunan 5 kişi daha olmak üzere beşi Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alınmıştı." diye konuştu.

Savcılık tarafından 3 kişinin de serbest bırakıldığını belirten İçişleri Bakanı Güler, "Bugün 4’ü Suriyeli biri Türkiye Cumhuriyet vatandaşı 5 kişi özel yetkili mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edildi. Bu şahısların ikisi bizzat patlamayı gerçekleştiren araçla gelen kişiler. Bir tanesi de organizasyonu yapan kişi bir kişinin daha aranmasına devam ediliyor. Elbetteki olayla ilgili geniş araştırma devam ediyor. Sebepleri konusunda kimlerce teşvik edildiği, nasıl düzenlendiği konusunda elimizde bilgiler var.’’ ifadelerini kullandı.

Muammer Güler, gazetecilerin "El Muhaberat ile bağlantısı var mı?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:
"Elbette, evet Suriye istihbaratıyla, ordu yetkilileriyle irtibatlı olduklarını tespit ettik. Tabii bunlar yargı aşamasında ortaya çıkacak. Ayrıca Suriye’ye yapılan insani yardımı önleme amacına matuf olduğunu biliyoruz. Daha önce de bir takım hazırlıklar içinde olmuşlar. Ancak alınan güvenlik tedbirleri sebebiyle buna fırsat bulamamışlar. Tabii ki şaşırtmaca olarak olayda kullanılan şahısların da kimliklerine bakıldığı zaman olaya farklı görüntü verilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Emniyette görevlilerini de kutluyorum. Çok önemli bir çalışmayı gerçekleştirdiler. Tabii ki başka bağlantıları da şu anda araştırmaya devam ediyoruz."

Aracın nereye gittiği yönünde bir soru yöneltilen Muammer Güler, "O tarihte orada yapılacak bir toplantı da söz konusu. Onu da hedef almış olabilirler. Ama genel olarak böyle bir hedefi her zaman gözetiyorlar. Onu tespit etmiş olduk.’’ dedi.

Güler, ayrıca "Şahısların ikisi Suriye'ye kaçmıştı oradan.’’ karşılığını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı