Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polis rektörü dinlemedi

6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, kuruma ait arazilerin hiç kimsenin şahsi mülkü olmadığını söyledi.

Bu sahaların büyük ölçüde yeşil ve 1. sınıf tarım arazileri olduğunu hatırlatan Akınoğlu, “Söz konusu alanlar öğrencilerimizin eğitim ve araştırma alanlarıdır. Buralarda TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen yüzlerce proje yürütülmektedir. Arazilerin gelecek nesiller için mutlak korunması gerekir.” dedi.

Ziraat Fakültesi ‘Narenciye Araştırma Gen Bahçesi” olarak kullanılan alanın bir bölümünün tahsis edildiği Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin zemin etüt çalışmaları sırasında yaşanan gerginlik sonrası yazılı bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ç.Ü.’nün kurumsal kimliğine karşı ‘yönlendirmelerin’ yapıldığını savundu. “Üzerinde hırslarınızı, birçok yönü bulunan kaygılarınızı, aslında içinizde var olduğu görülen hayranlığınızı, ‘niye biz böyle olamıyoruz’ diyerek, ters bir reaksiyonla öfkeye dönüştürmeden, dönüp bir Ç.Ü.’ye bakın; o sizin gururunuz olacak.” ifadelerini kullanan Akınoğlu, Adana’nın bocalamasına karşı dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500 üniversite arasına giren Ç.Ü.’yü Türkiye’de örnek alındığını ifade etti.

Çevre illerdeki birçok üniversiteyi kuran, KKTC’de kampus açan, 3 Türk üniversitesinden birisi olan Ç.Ü.’nün 45 bin öğrenciye eğitim verdiğine işaret eden Akınoğlu, şunları söyledi: “Biz üniversite olarak Adana halkına sesleniyoruz: Üniversiteye karşı sizi kışkırtan çevreler, sizleri kendi amaçları doğrultusunda kullanmak istiyorlar. Üniversitemizin öğretim üyeleri, akademisyenleri yalnızca doğruyu söylüyorlar. Bunu hiçbir karşılık beklemeden yapıyorlar. Eminim ki sizler de karşılıksız bir sevgi ile yaşadığınız kenti en az bizim kadar seviyorsunuz. Hep birlikte şehrimizin, güzelliklerini koruyalım, yeşil alanları, ormanları koruyalım. Hemen her konuyu yapılaşma ve bina yatırımı olarak gören zihniyetin, doğru olmadığını unutmayalım.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı