Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vanlı öğretmen ve öğrenciler için

4 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanlığı, Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Van için Türkiye Kumbarası’ bağış kampanyasından elde edilecek gelirlerle depremde büyük hasar gören Van’a, öğretmenevleri, öğrenci yurtları inşa edilecek.

  'Van için Türkiye Kumbarası 'kampanyasının tanıtım toplantısı Yeniköy 'deki Sait Halim Paşa Yalısı 'nda gerçekleşti. Törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Süreyya Ciliv, projenin devlet, sivil toplum ve özel sektör işbirliğinin göstergesi olduğunu belirtti. Proje hakkında bilgi veren Ciliv, “Bir toplumun geleceğini eğitim öğretim belirliyor. Öğretmenlerin burada çok önemli bir yeri var. O yüzden projemiz daha çok öğretmenler ve öğrenciler üzerine odaklı. Bakanlığın tahsis ettiği araziye öğretmenevleri yapacağız. Araziye yapılacak 100 tane öğretmenevi, kampüs inşaatı bittikten sonra hizmete girecek. Bunlar büyümeye açık modüller. İlk etapta 100 öğretmenimize ev vererek başlıyoruz. Kampanya büyüdükçe evlerin sayısı da artacak.” diye konuştu.

'İKİNCİ DEPREM VAN İÇİN BÜYÜK BİR YIKIM OLUŞTURDU '
Bakan Dinçer ise törende yaptığı konuşmada ikinci depremin Van için büyük bir yıkım oluşturduğunu söyledi. Bakan Dinçer, “Bu psikolojik bir yıkımdı aynı zamanda. Bizim üzerimizde de derin bir yara bıraktı. Kaybettiğimiz öğretmenlerimiz, şehri terk eden çocuklarımız, hayatın durma noktasına geldiği Van 'ın o hali, bizim üzerimizde de çok derin bir iz bıraktı. Biz hakikaten bu hadiseyi çok zor unutacağız gibi gözüküyor. Öğretmenlerimizin her birinin ismini bir okula verdik. Bu ikinci depremden sonra çok daha büyük bir hasarımız ortaya çıktı. İkinci depremden sonra 159 okulumuzu kullanmamaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ve Süreyya Ciliv birlikte protokol imzaladı. Daha sonra sembolik kumbara önünde fotoğraf çektirildi.

Bakan Dinçer, tören sonunda basın mensuplarının öğretmen ataması ile ilgili sorusuna, “Hayırlı olsun. Bugün atayacağız inşallah. 17 bin öğretmenimizin hayali gerçekleşecek. Darısı diğerlerinin başına.” diye cevapladı.




 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı