Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

AVM otoparklarına dikkat!

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Alışveriş merkezlerinde park halindeki araçların göbek kilidini patlatarak hırsızlık yaptığı öne sürülen Çetin S.(44), polis operasyonuyla yakalandı.

Okmeydanı’ndaki ikametgahında gözaltına alınan şüphelinin bir alışveriş merkezi otoparkındaki toplu hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aynı otoparktaki iki araca giren bir aracada girmekten son anda vazgeçen şüphelilerin bir başka yerdeki hırsızlık anları da kameralara yansıdı.

İstanbul’daki alışveriş merkezlerine gelen vatandaşların arabalarından gerçekleşen hırsızlık olaylarındaki artış üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Jammer tabir edilen yöntemle kilitlenmesini engelledikleri veya göbek kilidini patlattıkları araçlardan hırsızlık yapan şüphelilerin yakalanması amacıyla güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Bir alışveriş merkezinin kayıtlarından kimliği tespit edilen Çetin S., Okmeydanı’ndaki ikametgahında gözaltına alındı. Benzer suçlardan hakkında 9 arama kararı bulunan şüphelinin üzerinden Cihat Hakkı adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından şüpheli Çetin S., Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen bir şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

GÖZLERİNE KESTİRDİKLERİ HER ARACA GİRMİŞLER

İki şüphelinin çalıntı araçla gerçekleştirdikleri hırsızlık anları, alış veriş merkezinin ve bir başka merkezin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, olay yerine otomobille gelen hırsızlar, kendi kapılarını açıp perdeleme yapmak suretiyle araçların kilidini patlatıp araca girdikleri görülüyor. Hemen aynı yerdeki bir başka araca yanaşan hırsızlar, bir otomobilin hemen aynı bölgeye park yapmak istemesi sonucu bu girişimden vazgeçiyor. Hemen bir ön sıradaki park yerine yanaşan hırsızlar yine perdeleme yaparak önce kilidi patlatıyor, sonra araca girip ne var ne yok topluyor. Bir başka merkezin görüntülerinde ise hırsızlar jammer tabir edilen yöntemle sahibinin kilitlemesini engelledikleri cipten hırsızlık gerçekleştiriyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı