Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bağdat Caddesi'ne ilk kazma

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye’deki riskli yapılar tespit edilmeye devam ediyor. 50 yıllık binaların bulunduğu Bağdat Caddesi’nde yapılan incelemelerde 100 bina için ise yenilenme raporu verildi.

İlk binanın yıkım işlemi ise Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün refakatiyle bu sabah gerçekleştirildi.

Bağdat Caddesi'nde 50 yıl önce yapılan 5 katlı, Tevfik Paşa Apartmanı, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında apartman sahiplerinin başvurusuyla Kentsel Dönüşüm Bakanlık Yetkili Kuruluşu Tektaş Mühendislik şirketi tarafından incelendi. İnceleme sonucunda 50 yaşındaki binanın deprem açısından büyük risk taşıdığı belirlendi.

Kadıköy Belediyesi, rapor çerçevesinde harekete geçerek, binanın tapusuna şerh koyarak binaya yıkım ruhsatı verdi.

300 BİN BİNA

Kat maliklerinin onayı ile birlikte yıkım sürecinin kısa bir süre içerisinde başlatıldığını belirten Tektaş Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, Bağdat Caddesi'nde 30 binaya daha çürük raporu verdiklerini kaydetti. Çatalkaya, 'İstanbul genelinde 150 binaya benzer rapor verdik. Kat malikleri anlaşırsa yıkımlara hemen başlıyoruz' dedi.

Sadece İstanbul'da 200 bin binanın yenileneceğinin öngörüldüğünü ifade eden Tektaş Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Yük. Mühendisi Hakan Çatalkaya, “İstanbul'daki yapıların durumu tahmin edildiğinden de kötü. Ben bu sayının 300 binlere yaklaşacağını düşünüyorum” dedi. Binaların tek tek dönüştürülmesindense alansal olarak dönüştürülmesinin daha sağlık olacağını söyleyen, Çatalkaya alan olarak başvurulduğunda devletten ek imar da aldıklarını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı