Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terim'in çıldırdığı an'

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Manchester United ile yarın akşam karşılaşacak Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, takımdan yarın ki maçta çıkıp çatır çatır oynamalarını beklediğini söyledi.

Teknik Direktör Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda oynanacak Manchester United maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Terim, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden tek takım olduklarını belirterek, “Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden tek takımız. Ülkemizin gözünün bizim üzerimizde olması gayet doğal. Manchester United ile başlangıcın burada olması hem iyi hem kötü. Önce Cluj veya Braga ile başlamak iyi olurdu. Çünkü 5-6 yıldır burada yokuz. Grup maçlarına en önemli karşılaşma ile başlayacağız. Herhalde bu maç bir şekilde oynanacaktı" dedi.

“HAVALİMANINDAKİ GERGİNLİK ABARTILMAMALI”

Havaalanında yaşanan gerginliğe değinen Terim, “Manchester'da bu sabah 2 polis öldürülmüş. Bu üzücü olaydan haberim yoktu. O yüzden polisi anlayışla karşılamak lazım. Yaşanan gerginliği fazla büyütmemeli" dedi.

“TAKIMIMDAN İSTEDİĞİM SAHAYA ÇIKIP ÇATIR ÇATIR OYNAMALARI”

Takımından sahada çatır çatır oynamasını beklediğini belirten Fatih Terim, şunları söyledi: “Manchester United, Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi ilk 3 takımdan biri. Oyuncularımın bu maçı kaybetmemek istiyorsa Türkiye ligindeki performanslarının üstüne çıkmak zorundalar. Bu çok net. Kendimize ait oyun düzenini yılmadan ve korkmadan oynayacağız. Bu maçın sonucu gruptaki durumumuzu belli etmez. Takımımdan istediğim sahaya çıkıp çatır çatır oynamaları. Çok güzel mücadele edeceğiz ve sonucunu hep berabere göreceğiz. Kaybetmek çok kolay, kazanmak olay. Umut ederim oyuncularım ikinciyi seçer. Şampiyonlar Ligi oynamamış oyuncularım bu maçı fırsat olarak görmeli" ifadelerini kullandı.

“MANCHESTER UNİTED KARŞISINDA EZELİ RAKİPLERİMİZİN ALDIĞI NETİCELERİ ALMAK İSTERİZ”

Bir İngiliz gazetecinin, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın daha önce burada Manchester United'ı yendiğini hatırlatması üzerine Terim, “Her maçın yeri ve zamanı çok farklı. Zamanında Galatasaray da 3-3'lük ve 0-0'lık skorlarla Manchester United'ı elemişti. Umarım biz de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı takip ederiz. Biz de ezeli rakiplerimizin aldığı neticeleri almak isteriz. Çünkü önemli işler yapmışlar. Biz de yapmak isteriz" dedi.

“MANCHESTER UNİTED, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ”

Manchester United'ın, Şampiyonlar Ligi'nin en iyi takımlarından birinin olduğunun altını çizen Fatih Terim, “Gerçekten Devler Ligi'nin en iyileri diyebiliriz. Çünkü her sene bu platformda yer alıyorlar. Onlar geçen sene başarısız olduğu için bu sezon kazanmayı daha çok isteyecektir bu çok normal.” diye konuştu.

Bir soru üzerine Manchester United'da bütün oyuncuların çok tehlikeli olduğunu ifade eden Fatih Terim, “Sadece Kagawa yok. Çok tehlikeli oyuncular var. Van Persie'den tutun Kagawa, Wellbeck, Valencia, Nani gibi çok önemli oyuncular var. Ancak spesifik olarak adam adama oyun olmayacaktır" şeklide konuştu.

FELİPE MELO VE FERNANDO MUSLERA’NIN AÇIKLAMALARI

Basın toplantısına katılan sarı-kırmızılı oyuncular Felipe Melo ve Fernando Muslera da basın mensuplarının soruları cevaplandırdı.

Her geçen gün performansının arttığını belirten Felipe Melo yarın oynanacak Manchester United maçı öncesi şunları söyledi: “Kesinlikle her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Tabii ki yüzde 100 değilim. Bugün iyiyim, yarın daha da iyi olacağım. Alex Ferguson'u tabii ki yaşayan bir efsane olarak görüyorum. Benimle ilgili söyledikleri çok güzel. Her ne kadar öyle söylemiş olsa da önemli olan sahadaki oyunumuz. Ben maçtan umutluyum açıkçası. Keşke Brezilya teknik direktörü de Ferguson gibi düşünseydi. Ancak sanırım düşünmüyor." Fernana Muslera ise "Geçen sene durum farklıydı. Yeni bir takıma geliyorsunuz. Bir adaptasyon süreci geçiyor. Bu süreçte hatalar olabiliyor. Ancak bunu aştıktan sonra takımıma ve hocama en iyi şekilde yardımcı olduğumu düşünüyorum. Bu sene de hata yapmış olabilirim. Ama bunlar olabilir. Daha iyi olacağız, büyük takımız ofansif oynuyoruz bu yüzden boşluklardan gol yiyoruz ama iyi olacağız. Bu kariyerim için çok önemli. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçım olacak bu maç. En iyi kalecilerden biri olarak görülmem çok güzel. Çalışıyoruz ve bunun sonucunda başarılı oluyoruz. Bu maç mutlaka çok önemli bir maç olacak" şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı