Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sahilde Zabıta Baskını

31 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Kumburgaz sahilinde 5 vatandaşın bindiği teknenin alabora olmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün talimatı üzerine Zabıta ekipleri, sahilde tekne denetimi yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi’nden yaklaşık 20 kişilik ekip, Kumburgaz Sahili'ndeki plaja çekilen motorlu tekne ve Jet-Siki'nin sahiplerini ev ev dolaşarak buldu. Zabıta önce tekne sahiplerinin sürücü belgelerini, ruhsatlarını ve teknede bulunması gereken güvenlik ekipmanlarını kontrol etti. Ekipler yapılan incelemelerin ardından sürücülerin, tekne ve Jet-Skilerini sahilden 3 gün içerisinde kaldırmaları için tebligat verdi.

Tekne ve jet-skilerden rahatsızlık duyduklarını dile getiren vatandaşlar, sürücü belgesi olmayanların hatta çocukların bile motorlu tekne ve jet-ski kullandığını, yetkililerin bu duruma karşı acilen önlem alması gerektiğini söyledi.

Yüksek süratlı teknelere ve jet-skilere karşı denetimin olmadığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “3 gün önce tahilsiz bir olay yaşandı. Bunun üzerine sahillerde denetimlerimizi sıkılaştırdık. Jet-skilerle bilinçsiz bir şekilde halkın içerisine dalıyorlar. Bunun sonucunda da can kaybı yaşanıyor. Veya küçük bir kayığın arkasına motor bağlıyorlar yine denizde yüzenlerin ölümüne neden olabiliyorlar. Burada devletin denetimi olmadığı kesin” dedi.

Jet-skileri kullananların çoğunda ehliyetlerinin de olmadığını söyleyen Başkan Akgün, “Belediye olarak bir karar aldık. Ben Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak Jet-Skileri ve motorlu kayıkları topluyorum ve kaldırıyorum Emniyetle, savcılıkla iş birliğimizi çoğaltarak aldığımız bu tedbirlerle buradaki ölümcül kazalara kesinlikle dur diyeceğiz. Alacağımız tedbirler gayet sert olacaktır. Kumsalı kimse gasp edemez" şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı