Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent'te 'çanta' alarmı

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı AK Parti Genel Merkezi önünde motosikletten düşürülen çanta polisi alarma geçirdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında bomba imha ekiplerinin fünyeyle patlattığı çantadan motosiklet malzemeleri, plaka ve kıyafet çıktı. Edinilen bilgiye göre, Çukurambar istikametine seyreden bir motosikletteki çanta, Söğütözü Caddesi’nde AK Parti Genel Merkezi önünden geçtiği sırada düştü.

Çantanın düştüğünü fark etmeyen motosiklet sürücüsü yoluna devam etti. Çantayı gören güvenlik görevlileri, durumu hemen polise haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çantanın bulunduğu AK Parti Genel Merkezi önüne güvenlik şeridi çekerek, bomba imha uzmanlarını çağırdı.

Ekipler, alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel kıyafetini giyerek kumandalı bomba olabileceği ihtimaline karşı önce çantanın yanına frekans bozucu ve sinyal kesici jammer cihazı yerleştirdi.

Bomba imha uzmanı, ardından çantanın olduğu yere fünye yerleştirdi. Bomba imha uzmanı, çevredeki polisleri de daha uzağa gitmeleri için uyardı. Patlatma öncesi çevredeki vatandaşların uzaklaşması için anonsla uyarı yapıldı. Uyarının ardından şüpheli çanta fünye ile patlatıldı. Parçalanan çantanın içerisinden motosiklet malzemeleri, plaka ve kıyafet çıktı. Bomba imha ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından cadde tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı