Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Tutuklu gazeteciler' eylemi

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Aralarında Oda TV Davası'nın tutuksuz sanıklarından Ahmet Şık'ın da yer aldığı gazeteciler, meslektaşları için eylem yaptı

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun (GÖP) düzenlediği eylem, yaklaşık 200 kişinin katılımıyla Taksim'deki Atatürk Anıtı önünde saat 19.00 sıralarında başladı.

" Dışarıdan Gazetecilik" yazılı pankartın açıldığı eylemde, çeşitli afiş ve dövizler de yer aldı. Gösteride, Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteciler için özgürlük sloganları atıldı. Eyleme gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Oda TV Davası'nın tutuksuz sanıklarından Ahmet Şık, avukat Taylan Tanay ve BDP Lideri Demirtaş da destek verdi. Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar slogan atarak yürüyen grup üyeleri, burada bir açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Şık, "12 Eylül'le hesaplaştıklarını söyleyenler ve onların şak şakçıları bugün ne demek istediğimizi anlamayabilirler. Onlarda anlayana kadar söylemeye devam edeceğiz. Merkezi, sosyalisti, kürdü, Ermeni'siyle, Türkiye basını bugün büyük bir baskı, sansür ve oto sansürle karşı karşıyadır. Üstelik bu baskı her geçen gün azalacağına daha da artıyor, yaygınlaşıyor." diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı