Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tam 2 yıl oldu

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Mavi Marmara baskınının 2. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı.

Haliç Camialtı Tersanesi’nde demirli bulunan Mavi Marmara gemisindeki etkinlikte , olayın görgü tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınları İsrail ' in katliamlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi .

Filistin’e yardım götürmek için Mavi Marmara gemisiyle yola çıktıktan sonra İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybedenler , katliamın 2 . yıl dönümünde Haliç Camialtı Tersanesi’nde demirli bulunan Mavi Marmara gemisi önünde anıldı . Anma programına hayatını kaybedenlerin yakınları , gemideki aktivistler ile Filistin’den gelen yetim çocuklar katıldı .

Gemideki aktivistlerden biri olan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç , başlarından geçenleri anlattı . Saldırı öncesi ve saldırı saatinde gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Oruç , “Güzel bir gece yaşadık . Şunu gösterdik : Bu gemi 2 sene önce yola çıktığında da şimdi de hedefine doğru yoluna devam ediyor . Misyonundan hiçbir şey kaybetmiyor , destekçilerinden hiçbir şey kaybetmiyor . Geminin içinde o gün olanlar , etraflarına aldıkları yeni insanlarla beraber on binlerle , yüz binlerle , milyonlarla beraber gemi yolculuğuna devam ediyor . Hepimizin içini burkan , dönerken yanımızdaki olmayanların eksikliği hala bugün gibi . 9 arkadaşımızı biz bu gemiyle beraber gönderemedik . Ama gene çok sevindirici bir şey , onların bize emanet bıraktıklarıyla 2 sene sonra birlikteyiz ve birlikte yola yürümeye devam ediyoruz . ” dedi .

Hayatını kaybeden Fahri Yaldız’ın annesi Zeliha Yaldız , Fahri Yaldız’ın ve şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirtti .

Yaldız şöyle konuştu : “Bu size kar kalmaz . Biz varız , sonuna kadar biz varız . Nereye kadar giderse biz varız . Ya özür dileyeceksiniz ya da yolumuza devam edeceğiz . ” Hayatını kaybeden aktivistlerden Cengiz Akyüz’ün eşi Nimet Akyüz ise yaptığı konuşmada Mavi Marmara’da işlenen katliamının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi : “Şehit aileleri olarak burada olmak , bu geceyi Mavi Marmara’da geçirmek hepimiz için son derece üzücü ve sarsıcıydı . Bugün bir kez daha anladık ki bizim acımızdan hiçbir şey eksilmemiş . İnanan herkesi , hiç tereddüt etmeden en azından zaman aşımına uğratmadan bu zulmü kınamak için akşam saat 19 . 00’da Taksim’de yanımızda görmek istiyoruz . ” Saldırı sırasında İsrail askerlerinin üzerinden alınan ölüm listesini kameralara gösteren Kanadalı Kevin Niş ise Mavi Marmara’ya tekrar dönmenin ve arkadaşlarıyla buluşmanın çok önemli bir anı olduğunu söyledi .

Özellikle şehit aileleriyle birlikte olmanın kendisi için büyük onur olduğunu dile getiren Niş , “Ben huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum . Onlar bizim için hayatlarını kaybettiler . ” dedi .

Filistinli olan ve Ürdün’den gemiye katılan en yaşlı aktivist İsmail Neş ise Mavi Marmara hadisesinin yıl dönümü için burada toplandıklarını , şehitlerin aileleriyle birlikte onların acılarını paylaşmak için burada bulunduklarını söyledi .

Mavi Marmara’nın yoluna devam ettiğini ifade eden Neş , “ Biz aynı yoldayız . Siyonistler baskılarına devam ediyor ve inşallah bizler bu yolda zafer alınıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz . “ şeklinde konuştu .

Saldırıda şehit olan Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ise şunları söyledi : “2 yıl geçti . Gemide eşimle birlikteydim . Dizlerimde şehit oldu . Hüseyin abinin dediği gibi her şey taptaze güncelliğini koruyor . Akıtılan o 9 şehidin kanı , onunla ilgili yapılan çalışmalar savcılık nezdinde güzel bir yere ulaştı . Bundan sonra yapılacak çalışmalar artık daha yüksek mercileri ilgilendiriyor , Türk milletini ilgilendiriyor . 9 Türk evladının kanının yerde kalmaması için özellikle bu akşam herkesi , tüm Türkiye halkını Taksim’e davet ediyoruz . Bizler orada olacağız ve hep birlikte ‘Kahrolsun İsrail’ diyeceğiz . ” Filistin’den programa katılan yetimlerden Zeynep Handan ise yaptığı duygu dolu konuşmasında , “Ben bu geminin üzerinde yer alan herkese bir Gazzeli olarak teşekkürümü ve minnet borcumu dile getirmek istiyorum . Ailelerine teşekkür ediyorum ve şehitlerimizi rahmete anıyorum . Bende onlarla bu uğurda mücadeleye devam edeceğim . ” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı