Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kaçak mazot boru hattı

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın 4 ilde düzenlediği kaçak akaryakıt operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nca 2011 yılının ilk altı ayında yapılan istihbari çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Ankara-Konya Devlet Karayolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında yakalanan kaçak akaryakıtların dikkat çekici rakamlara ulaşması üzerine konu adli makamlara iletildi.

Adli makamlardan 20 Eylül 2011 tarihinde alınan talimat doğrultusunda zanlılar hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, kaçak petrolü satışa arz etmek, satmak, bulundurmak, ticari amaçla satın almak ve saklamak” suçlarından planlı istihbarat faaliyeti başlatıldı.

Yapılan teknik ve fiziki takip ile istihbari çalışmalar neticesinde Ankara, Adana, Çankırı ve Hatay illerinde 18 adrese yapılan operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 524 bin 400 litre kaçak akaryakıt, 10 adet akaryakıt tankeri ve 4 adet gizli yer altı tankı ile sistemi çalıştıran düzenek ele geçirildi. Operasyon neticesinde Ankara’da 11, Adana’da 2, Çankırı’da 3 ve Hatay’da 1 olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi

Ankara ve Çankırı’da 4 ayrı akaryakıt istasyonunda yapılan EPDK denetiminde ise 59 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 9 mm çapında Browning marka ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 9 mm çapında 41 adet fişek, 1 adet ruhsatsız ev tüfeği, 25 gram esrar maddesi ele geçirildi. Zanlıların kullandığı 3 adet bilgisayar, 24 adet cep telefonu ve sim kartı ile çok sayıda belge ve dokümana (ajanda, banka dekontları, fatura ve irsaliye vb.) soruşturma kapsamında el konuldu.

Ayrıca kaçak akaryakıt ele geçirilen istasyonlara Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı gelir uzmanlarınca toplam 247 bin 345 TL özel usulsüzlük cezası uygulandı.

Yakalanan 17 şüpheli, haklarında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, kaçak petrolü satışa arz etmek, satmak, bulundurmak, ticari amaçla satın almak ve saklamak” suçlarından tanzim edilen tahkikat evrakları ile mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 9’u tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı