Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kanalizasyon Fareleri

28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nato petrol boru hattından yakıt çalarak piyasaya süren şebekeyi çökertti.

37 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Zanlıların kredi kartı ile de çalıntı yakıtı sattıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, Kocaeli Tüpraş’tan başlayarak Tekirdağ’a kadar uzanan ve havalimanlarına da yakıt sağlayan Milli Savunma Bakanlığı’na ait NATO petrol boru hattından yakıt çalındığı ihbarı ile çalışma başlattı.

6 aylık çalışma sonucunda Sultanbeyli’de 8 ayrı noktada arsa ve işyeri kiralayarak tüneller kazan kaçak akaryakıt şebekesine ulaşıldı. Polis, hırsızlık şebekesi üyelerinin kiraladıkları evler ve arsalarda kamufle olarak tünel kazdıkları ve NATO boru hattına kelepçe taktıklarını belirledi. Şebeke üyelerinin petrol hattından çaldıkları yakıtları 10 numara yağ ile karıştırıp kaçak mazot olarak piyasaya sürdüklerini ifade edildi.

Çete üyelerinin teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde kaçak akaryakıt için şifreli kelimeler kullandıkları da görüldü.

Zanlıların jet yakıtı ve tiner karışımına “ince” ismini verdikleri ve polise yakalanmamak için dikkatli davranmaya çalıştıkları öğrenildi.

Operasyon düğmesine basan Hırsızlı Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık şebekesinin kullandığı ev ve işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedilen operasyonda evlere giren ekipler, zanlıları bir bir gözaltına aldı. Polis kamerasına çete üyelerinin NATO boru hattına ulaşmak için kazdığı tünler de yansıdı. Operasyonda çetenin akaryakıt hırsızlığında kullandığı çeşitli düzenekler ve 20 adet pos makinesi da ele geçirildi. Zanlıların kredi kartı ile de çaldıkları mazotları sattıkları belirlendi. Polisin ilk incelemesinde sadece bir pos makinesinden 6 ayda 3.5 milyon TL’lik kredi kartı çekimi yapıldığı görüldü.

Operasyonda 37 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan 26’sının daha önce aynı suçtan sabıkalı oldukları belirlendi. Çete lideri “Kolsuz” lakaplı Fikret A.’nın da aralarında bulunduğu zanlılar adliyeye sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı