Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşçi-Polis çatışması

17 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı İki aydır maaş alamayan Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının haftalardır süren grev ve eylemlerine destek için diğer 9 sendikanın oluşturduğu "Sendikal Platform" tarafından bugün Belediye binası önünde miting düzenlendi.

Platforma üye bazı sendikaların Lefkoşa'daki işyerlerinde 09.30-12.30 saatleri arasında uyguladığı grev sürerken, yüzlerce kişi Belediye Emekçileri Sendikası (BES)'e ve LTB çalışanlarına destek için Belediye önünde toplandı.

Eylem nedeniyle polis ve çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri alırken, eylemciler; miting alanına pankartlarla giren sendikaları alkışlarla karşıladılar.

"Birlik, Mücadele, Dayanışma" sloganlarının atıldığı eylem yerinde, bazı muhalefet partilerinin başkan ve temsilcileri de yer aldı.

"Faşist Eroğlu" yazılı bir pankart ile miting sonrası başbakanlığa yürüyerek gelen eylemciler polis barikatı ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan aleyhine sloganlarla başbakanlığa pet şişe ve taş atan eylemcilerle polis arasındaki arbedede bir gazeteci ile iki polis yaralandı. Arbede sırasında iki kişi gözaltına alındı.

Bölgede bir itfaiye aracı ve ambulans bekletilirken, eylemciler daha sonra tekrar belediye binasının önüne döndüler Bu arada, dün ödeme emri çıkartılan bir aylık maaşın yanı sıra ikinci maaşın da ödenebilmesi ile ilgili olarak cumhurbaşkanlığında bir toplantı yapıldığı öğrenildi.

İki aydan beri maaşları ödenmeyen Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının yaklaşık iki haftadır devam eden eylemi, Bakanlar Kurulu tarafından toplanmayan çöplerin oluşturduğu sağlık sorunları nedeniyle 60 gün süreyle dün yasaklanmış ancak çalışanlar yasağa rağmen eylemi sürdüreceklerini açıklamıştı. Bu gelişme üzerine dün Belediye önü savaş alanına dönmüş ve eylemcilere çevik kuvvet müdahale etmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı