Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Filistin'de istifa

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Başbakan Selam Feyyad'ın istifasını kabul ettiği bildirildi.

Ramallah'taki Filistin Yönetimi Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu akşam Abbas'ın Feyyad'ı makamında kabul ettiği belirtildi. Görüşme sırasında, Abbas'ın, Feyyad'ın sunduğu istifayı kabul ettiği ancak onu yeni hükümet kurulana kadar işleyişi devam ettirmekle görevlendirdiği ifade edildi.

Açıklamada, iki tarafın da karşılıklı olarak yapılan çalışmalardan ve birbirlerine duydukları güvenden dolayı teşekkürlerini ilettikleri kaydedildi.

Geçen perşembe istifasını sunan Feyyad, 2007'den bu yana başbakanlık görevini yürütüyordu. Daha önce Arap basınında, Feyyad'la Mahmud Abbas arasında hükümet politikalarına ilişkin anlaşmazlıklar olduğu ve istifa kararının bu görüş ayrılıkları ile ilgili olabileceği yorumları yer almıştı.

Muhabir: Kays Ebu Semra/Hacer Bal/Samet Doğan

Yayıncı: Erdem Gültekin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı