Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erzurum -32 derece

12 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 32, Ağrı'da eksi 28, Erzincan'da eksi 25, Kars'ta eksi 18, Ardahan'da eksi 16 ve Iğdır'da eksi 12 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 13, Erzurum'da eksi 12, Kars'ta eksi eksi 9, Ardahan'da eksi 7, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Mevsimin en soğuk günü yaşanan Erzurum'da, soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Çatılarda boyu iki metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 356, Ağrı'da 253, Iğdır'da 39 ve Kars'ta 17 olmak üzere toplam 665 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Bu arada, bölgede yapılan son ölçümlere göre kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 67, Kars'ta 45, Ardahan ve Erzurum'da 40, Erzincan'da 30 ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 90 santimetre.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı