Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yenimahalle ilçe kongresinde partiler birbirine girdi

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Sayın Abonemiz, "Tes-İş Yenimahalle İlçe Kongresi'nde arbede" başlıklı haberimizde Tes-İş ifadesi sehven yazılmıştır.

Doğrusu CHP Yenimahalle İlçe Kongresi'nde arbede olacaktır. Haberi düzeltip, yeniden servis ediyoruz.

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı 9. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Tes-İş 'te içeri girmek isteyen bazı yöneticiler ve konuklar ile görevliler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 'ın da görevliler tarafından tartaklandığı belirtildi. Yaşanan gerginlik esnasında içeri girmek isteyenlerin camları yumrukladığı görüldü.

CHP Yenimahalle İlçe Kongresi TES-İŞ salonunda sabah saatlerinde sancılı başladı. 400 delegenin bulunduğu ilçede yeni ilçe yönetimini belirlemek için yapılan kongrenin küçük bir salonda yapılması arbedeye neden oldu. CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı 'na atanan Şerafettin Terzi ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 'ın desteklediği Ensar Kılıç 'ın yarışacağı kongreye, çok sayıda il, ilçe ve belediye yöneticisi ile konuklar alınmadı. Kongre salonun girişindeki görevliler ile salona girmek isteyenler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine görevliler içeri girmek isteyenlere saldırarak biber gazı sıktı. Delege kartını alarak salona girmek isteyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da salon girişinde görevliler tarafından tartaklandı.

Yaşanan arbedenin ardından olay yerine bölge polis ekipleri sevk edildi. Bölge ekibinin yetersiz kalması nedeniyle TES-İŞ 'e daha sonra Çevik Kuvvet ekipleri gönderildi. Polis ekiplerinin kontrolü altında delege olanlar içeri alınırken, delege olmayanlar salona giremedi. Salona giremeyen bazı konuklar ile polis ekipleri arasında tartışma çıktı. Bazı katılımcıların etrafa tehdit savurduğu dikkat çekerken, bazı katılımcıların ise içeri giremeyince camları yumrukladığı görüldü. Polis ekiplerinin araya girmesiyle yaşanan gerginlik sona erdi.

Öte yandan, kongreye bazı CHP'li vekiller ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı. CHP'li Yılmaz Ateş'te bir süre kapı önünde içeri girmek için bekledi. Ateş, delegeler tarafından bir süre sonra içeri alındı. Arbede sırasında kırılan cam parçaları ise görevliler tarafından temizlendi.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı