Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni eğitim sistemi

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, "Anayasa etnik bir sorunu çözmek için yapılamaz. Devlet kurmak için yapılır" dedi.

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (İZSİAD) Mart ayı toplantısı Tepe Kule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının bu ayki konuk konuşmacısı Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu oldu. "Türkiye'de Yeni Anayasa Tartışılırken, Düşünceler ve Öneriler'' konulu toplantıda İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran'ın sunumunun ardından konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, "Kürt sorunununçözümü için anayasa konuşuluyor. Uluslararası devletler 'acilen Kürt sorununu çözmeniz gerekiyor' diyor. Bu ülkede sadece Kürtler yaşamıyor. Anayasa etnik bir sorunu çözmek için yapılamaz. Devlet kurmak için yapılır" dedi.

Anayasa hukukçusu olduğunu ve bir siyasi parti mensubu olmadığını söyleyen Canikoğlu, "Yeni anayasa iddialarının beslendiği iddialar samimi değil. Ben 'bu anayasanın bütün maddeleri değiştirilsin' dendiği zaman, değiştirilmesi gereken yerler tabii ki var fakat bazı maddeler var. Hiçbir siyasi buna dokunmuyor. Demokratik hukuk sistemi istiyorsak yüzdelikli seçim barajı kaldırılmalıdır. Kimse buna dokunmuyor. Fakat sistem tıkanıklılıkları için demokratik bir hukuk devleti yapmak istenildiği söyleniyor"diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı