Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Van'da çocuk kalp ameliyatı

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Van’da meydana gelen depremlerin ardından sağlık hizmetleri konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken, artçı sarsıntıların azalmaya başlaması hizmetlerin normale dönmesini sağladı.

Depremlerin ardından kalp kapakçıklarında açıklık bulunan 6 yaşındaki Şeyda Hızarlı, 4 saatlik bir operasyon geçirdi. Depremden sonra ilk kez gerçekleştiren ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi.


Van 'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremlerin ardından hastanelerin büyük bir kısmı zarar görürken, Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile eski Van Devlet Hastanesi 'nin bir kısmı yıkıldı. Diğer devlet hastanelerinin de hasar görmesinden dolayı, hastaneler tek çatı altında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde hizmet vermeye başladı.

Büyük bir yoğunluğun yaşandığı hastanede artçı sarsıntıların azalmasının ardından ameliyatlar da yapılmaya başlandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depremden sonra ilk çocuk kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Kalp kapakçıklarında açık bulunan 6 yaşındaki Şeyda Hızarlı, hastanede depremin ardından ameliyat edilen ilk hasta oldu.


Hastane doktorlarından Op. Dr. Vural Polat başkanlığındaki 6 kişilik ekip tarafından 4 saat süren operasyonda Hızarlı 'nın kalp kapakçıklarındaki açık kapatıldı.

Polat, ameliyatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp kapakçıkları açık olan Şeyda 'nın daha önce Ankara 'da bir ameliyat geçirdiğini söyledi.

Şeyda 'nın daha önce geçirdiği ameliyatın hayati önem taşıdığını, kendilerinin yaptığı ameliyatın ise tamamlayıcı nitelikte olduğunu dile getiren Polat, “Bizdeki ameliyat tamamlayıcıdır. Bu ameliyatla açık kalp kapakçıkları kapatıldı. Şu an sağlık durumu iyi. Bir hafta boyunca hastanemizde kaldıktan sonra taburcu edeceğiz.” diye konuştu.


Depremden kısa bir süre sonra erişkin kalp hastalarına bypass yapmaya başladıklarını ifade eden Polat, çocuk hastalar için ameliyathane ve yoğun bakımların daha titizlikle incelenmesini beklediklerini söyledi. Artçı depremlerin azalmasıyla çocuk kalp hastaların da ameliyatlarına başladıklarını dile getiren Polat, günde bir kaç yetişkin ve çocukta kalp ve by pass ameliyatı yaptıklarını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı