Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Savunma hakkı insanlık hakkı''

12 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç soruları yanıtlıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açlık grevine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binlerce tutuklu ve hükümlünün katıldığı ve 60. günü geride bırakan açlık grevlerinde kritik evreye girilirken hükümet cephesinden eyleme dair bir açıklama daha geldi. Devlet Bakanı Bülent Arınç düzenlediği basın toplantısında açlık grevindekilere eylemi bitirme çağrısı yaptı.

Arınç:'Biz 75 milyon insanın sağlıklı hayata devam ediyor olmasını istiyoruz. açlık grevinden vazgeçmek yerine tekrar başlamaları bizi üzmüştür. Sayın Selahattin Demirtaş'a da bizi bunu konuda anlayışla karşıladılar.Biz neler yapabileceğimizi yine bakanlar kurulunda izah ettik. ama 60. günden sonra greve devam etmek isteyenlerin hayati tehlikelere devam etmektedir. umarım ki bugün grevi bitirirler.

BDP'nin meclis çalışmalarını boykot etme kararını da yorumlayan Arınç " Seçilmiş vekillerin parlemanto çalışmalarını boykot etmesi anlaşılır değil." dedi.

"Kendi düşünceleridir. Seçilmiş vekillerin parlemanto çalışmalarını boykot etmesi anlaşılır değil. Onlar da bunun geçici bir karar olduğunu söylüyorlar. Bu durum parlemanto çalışmalarını aksatmaz. Çünkü BDP'nin komisyonlarda bie ya da en fazla iki üyesi bulunuyor."

"SON AŞAMAYA GELDİK"

Toplantıya katılan Bakan Davutoğlu'da Suriyede ki gelişmelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Aciliyet olağanüstü bir durum değil. Hatay'da bir toplantıya katılmıştık. Suriye muhalefetinin yeniden yapılandırılması, demokratik sürece yeniden hazırlanılması sunulmuştur. Fakat bu arada gelişmeleri takip ettik. Bazı prüzler vardı. Bu toplantı son aşamaya gelmiş durumda. Saat 22.00 gibi tatarda son aşama ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış olacak. Bu son gelişmeler üzerine porogramımı kısa kesip buradan Tatar'a geçeceğim oradan da İtalya'ya geçeceğim."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı