Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Milli Savunma bütçesi

4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti'nin, terörle mücadelenin, teröristle mücadeleden başladığını bilmediğini savundu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması gerektiğini, bunun Hükümet'in görevi olduğunu söyledi.

Kurt, bakanlığa bütçeden sağlanan ödeneğin fazla olduğunu öne sürdü.

Kurt, komisyon üyeleri içinde en fazla askerle yüz yüze gelen, sıkıntılarına tanıklık eden milletvekili olduğunu ifade ederek, bu yaz, Yüksekova'da sınır boyu Karakollarında er, erbaş ve rütbeli subaylarla sohbet ettiğini, çaylarını içtiğini, sıkıntılarını dinlediğini söyledi.

Hiç kimsenin bulunduğu yerden ve psikolojinden memnun olmadığını ileri süren Kurt, ''Bir Karakol düşünün ki, insanlar günde yarım saat bile güneş görmüyor'' dedi.

Kurt, bakanlığın açıklamasına göre, son 10 yılda 934 intihar vakasının olduğunu, intihar edenlerin, çatışmalarda yaşamını yitirenlerden daha fazla olduğunu vurguladı. Kurt, bu sendromun başlangıcının işareti olduğunu belirterek, siyasetçilerin bu konunun ve nedenlerinin üzerine eğilmesi gerektiğini kaydetti.

Kurt, sadece sivilin değil, askerlerin de ölmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, yurt savunmasına yönelik yeniden yapılanmanın hayata geçirilemediğini, bu konuda geç kalındığını ileri sürdü. Ayaydın, Türkiye'nin, iç ve dış dinamikler nedeniyle bu yenilenmeye, reforma en çok ihtiyaç duyan ülkelerin başında geldiğini anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin gözbebeği olduğunu dile getiren Ayaydın, ''Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının moral ve şevkini bozacak hareketlerden kaçınmak ortak arzumuz olmalıdır. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, rütbeleri ne olursa olsun demokrasimizi askıya alacak her türlü hareketlerden uzak durmaları gerektiği asli görevleri olmalıdır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, insansız hava araçlarıyla ilgili İsrail ile yapılan anlaşmada İsrail'in ne kadar kazandığını sordu. Çam, ''Önce insansız hava araçları satın almak için para ödüyorsunuz sonra da milyonlarca dolar verip aynı araçları kiralıyorsunuz. İsrail'e para musluğu bağlamaya yemin mi ettiniz-'' dedi.

AK Parti'nin, ülkeye halktan ve Meclis'ten habersiz bir ateş gömleği giydirdiğini iddia eden Çam, ''Suriye ile çıkacak bir savaşta anneler Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıt yakacaklar. Ama kimileri zafer çığlıklarını İngilizce ve İbranice atacaklar'' diye konuştu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Sefa Salantur


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı