Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komisyon'dan Baykal'a tepki

2 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Nimet Baş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘sormak ve cevaplarını almanın mümkün olmadığı’ sorularını mektupla yöneltti.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Nimet Baş, iki gün önce komisyonu terk eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a mektup ile cevap verdi. Baş, mektubunda sözlerine ‘Sayın Deniz Baykal’ hitabı ile başladı.

Komisyonun yetkisizliğini ileri sürerek toplantının terk edilmesini esefle karşıladığını ifade eden Baş, “Okuduğunuz metinde diyorsunuz ki, ‘Sizlerle ve ilgi duyan herkesle askeri darbe ve demokratikleşme sorunlarının tümünü resmiyetten uzak, dostça bir ortamda müzakere edebilmeyi gerçekten isterim.’ Çok ilginç, çok manidar. Neden TBMM çatısı altında değil de, ‘resmiyetten uzak ve dostça bir ortamda’ darbeler konusunda fikirlerinizi söylemeyi tercih ediyorsunuz. Kahvehanelerde, pastanelerde, lokantalarda söylenecek şeyler neden TBMM çatısı altında açık, meşru bir zeminde konuşulmasın? Parlamentoların, içtüzük hükümleri yanı sıra teamüllerle çalıştığı ve araştırma komisyonlarının işlevi tarafınızca bilindiği halde size sağlanan bu imkanı politik bir gösteri zemini olarak kullanmanız ve özellikle komisyonumuzun çalışmalarını ilzam etmeniz kabul edilemez. Özellikle provokatif ifadelerle komisyonu yürürlükteki davalarla ilişkilendirmeniz asla kabul edilemez.” dedi.

Baykal’a, “Bize hukuk dersi vermek isterken dünkü eyleminizle tam bir karartma örneği sergilediğinizi belirtmek isterim. Demokrasi adına komisyonumuza katkı vermekten kaçındınız.” diye seslenen Baş, sözlerine şöyle devam etti: “O salonda hukuk adına bize mevzuat dersi vermeye çalışarak ve bir tek cümlemizi dahi dinleme tahammülü göstermeden salonu terk ederek bizden değil, tarihin ışığından kaçtınız. Bizzat katıldığınız komisyonda demokrasi kültürüne katkıda bulunmak yerine tanıklık ve yüzleşmeden de kaçındınız.” Baş, Baykal’a ‘sormak ve cevaplarını almanın mümkün olmadığı’ soruları şöyle sıraladı: "-28 Şubat sürecinde size Başbakan Yardımcılığı teklif edildi mi, edildiyse nerede, kimler tarafından, nasıl yapıldı bu teklif?
-Dönemin kudretli paşaları ile kamuoyundan gizli görüşmeleriniz oldu mu, mesela Antalya’da görüşmeler yaptınız mı?
-27 Nisan muhtıra sürecinde TBMM kürsüsünden şu cümleyi sarf ettiniz (cümle bir talimat ürünü müydü, yoksa siz mi kurdunuz o cümleyi?): 'Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına Silahlı Kuvvetler kayıtsız kalmayacaktır’ demiştiniz. Nereden biliyordunuz? Demokrat bir siyasetçinin böyle cümleler kurması normal midir?" Baş, mektubunu ‘Bu soruları sormak ve cevaplarını almak mümkün olmadı… Sağlık olsun… İyi dileklerimizle’ sözleri ile tamamladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı