Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Milli Güvenlik Kurulu

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Suriye'deki gelişmelerin ülkemize yönelik etkilileri etraflıca ele alınarak sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik tedbirler gözden geçirilmiş, ulusal güvenliğimizi ve vatandaşlarımızın korunmasını en etkili bir şekilde sağlamak amacıyla uluslararası hukuk temelinde bütün tedbirleri almak ve uygulamak konusunda kararlılığımız bir kez daha ifade edilmiştir" denildi.

MGK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtilerek şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör eylemleri ve bunlara karşı güvenlik güçlerimizin başarıyla yürüttüğü operasyonlar, alınan ve alınması gereken diğer tedbirler görüşülmüştür. Terör örgütünce son günlerde bölgenin kalkınmasına hizmet edecek yatırımların ve ilim -irfan yuvası okulların hedef alındığı eylemlerin terörün karanlık emellerini bir kere daha ortaya koyduğu ve vurgulanmıştır. Bütün baskılara rağmen yöre halkının çocuklarını okullara göndermeye devam etmesi ile öğretmenlerin canları pahasına okullarına, halkımızın da öğretmenlerine sahip çıkması takdirle karşılanmıştır."

Suriye'deki gelişmelere vurgu yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Suriye'deki gelişmelerin ülkemize yönelik etkilileri etraflıca ele alınarak sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik tedbirler gözden geçirilmiş, ulusal güvenliğimizi ve vatandaşlarımızın korunmasını en etkili bir şekilde sağlamak amacıyla uluslararası hukuk temelinde bütün tedbirleri almak ve uygulamak konusunda kararlılığımız bir kez daha ifade edilmiştir. Suriye'deki gelişmelerin insani boyutu üzerinde de ağırlıklı olarak durulmuş, bu bağ3lamda halen ülkemizdeki kamplarda misafir edilen ve sayıları yüz bini aşan Suriyeliler'in ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar gözden geçirilmiştir. Başta terör unsurlarının Suriye'deki otorite boşluğunu istismar girişimleri olmak üzere, ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan her türlü tehdit ve bunlara karşı alınabilecek önlemler tüm boyutlarıyla görüşülmüştür."

Dönem içerisinde Irak'ta meydana gelen gelişmelerin de ele alındığı vurgulanarak, "Türkiye-Irak ilişkilerinin mevcut durumu ve geleceği değerlendirilmiştir" denildi. Açıklama şöyle devam etti: "Ayrıca, bölgesel barış ve istikrar açısından büyük önem taşıyan Mısır ve Libya'daki siyasi dönüşüm süreci ayrıntılı olarak irdelenmiş, bu ülkelerin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına yönelik olarak sergilenebilecek dayanışmanın önemi üzerinde durulmuştur. Türkiye'nin çevresindeki kara, deniz ve hava faaliyetleri gözden geçirilmiştir. Toplantıda son olarak, küresel düzeyde ciddi boyutlara ulaşan siber tehdit ve bu tehdini ülkemizin güvenliğine etkileri değerlendirilmiş, bu tür tehditlerin engellenmesi ve siber güvenliğimizin sağlanmasına yönelik ulusal düzeyde koordinasyon ve uluslararası düzeyde işbirliğinin gerekliliğine vurgu yapılmıştır. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı