Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat soruşturması

4 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı 28 Şubat Soruşturması kapsamında ''mağdur'' sıfatıyla ifadesine başvurulan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, ''Şikayetçi olduğumu ifade ettim'' dedi.

Kazan ' ın ifadesini , soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili aldı .

Şevket Kazan , yaklaşık 2 , 5 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada , hazırlık soruşturmalarının gizli yürütüldüğünü anımsatarak , ' ' Dolayısıyla , tahkikat aşamasında ifadelerimizde ne dedik , neler söyledik , neler soruldu , bunu şu anda açıklama durumunda değiliz . Tahkikat gizlidir . Ancak tahkikatın konusu Batı Çalışma Grubu ile alakalıdır ' ' dedi .

Dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ' in de dün aynı konuyla ilgili ifade verdiğini hatırlatan Kazan , şöyle konuştu :

' ' Bendeniz de bu konuda gerekli ifadeyi verdim . Zaten , Batı Çalışma Grubu ile ilgili olayları daha önce Refah Gerçeği adı altında yazdığım kitabın üçüncü bölümünde , tamamen 28 Şubat olaylarını yansıtan cildinde anlatmıştım , temalarını koymuştum , ifade etmiştim . Bugün orada ifade ettiğim hususları , ifade sırasında da aynen tekrarladım . Konu bundan ibaret . Allah hayır etsin , Allah savcılarımıza , hakimlerimize gayret versin . Gerçekten bu olay sebebiyle davanın da bir an önce açılmaması dolayısıyla sıkıntı çekenlere de hayırlı kararlara muhatap olmayı nasip etsin . ' '

- Kazan , şikayetçi olduğunu açıkladı -

Bir gazetecinin , ' ' Şikayetçi oldunuz mu - ' ' sorusuna Kazan , ' ' Evet , şikayetçi olduğumu ifade ettim ' ' karşılığını verdi .

Kazan , ' ' Refah Partisi bu süreçte kapatıldı . Refah Partisi ' ni kapatan yargı çevrelerinden şikayetçi oldunuz mu - ' ' sorusu üzerine , ' ' Tabii , tahkikatın dışında olan , yani bu Batı Çalışma Grubu ile ilgili tahkikattır . Dolayısıyla belli kişilerle sınırlıdır . Bu Batı Çalışma Grubu ' nda kimler varsa ki bazıları tutuklandı biliyorsunuz , onlarla ilgili . Yoksa Refah ' ın kapatılması konusundaki dava mensuplarıyla ilgili değil ' ' dedi .

' ' Siz , sık sık darbenin Amerika ' da planlandığını söylüyordunuz . Onu tekrar ettiniz mi - ' ' sorusunu ise Kazan ' ' Evet . Belgeleri verdim ' ' diye yanıtladı .

Muhabir : Fevzi Çakır - Barış Kılıç - Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı : Tolga Özgenç


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı