Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir'de öğrenci dehşeti

27 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı İzmir’de bir lise öğrencisi, sınıfta öğretmenini bıçakladı. Hastaneye kaldırılan öğretmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karabağlar ilçesinde bulunan Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda 8'inci sınıf öğrencisi H.K., dün okula geç geldiği gerekçesiyle Fen ve Teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durakan tarafından geç kağıdı alması için okul müdürünün yanına gönderildi.

Bugün de aynı şekilde geç kalan H.K., öğretmeni tarafından yine müdür odasına gönderildi.

Bunun üzerine derse girebilmek için izin kağıdı alan H.K., kağıdı öğretmeninin suratına fırlatıp kendisini bıçaklamakla tehdit etti.

Rabia Sevilay Durukan, öğrencisi tehdit edildiğini okul yönetimine bildirdi. Okul yönetiminin haber vermesi üzerine polis ekipleri okula geldi. Polisler daha sonra okuldan ayrıldı.

Öte yandan, okul yakınlarında bulunan evine giderek ekmek bıçağı alan öğrenci annesine "Kendimi de herkesi de bıçaklayacağım" diye bağırdı.

Bıçakla okula gelen 15 yaşındaki çocuk, bir başka sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçakladı. Ağır yaralanan öğretmen, kanlar içinde yere yığıldı.

ÖĞRETMEN VEFAT ETTİ
Yaralı öğretmen meslektaşları tarafından Özel Baki Uzun Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Durukan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

ÖĞRETMENLER YAKALADI
Olayın ardından öğrenci H.K. öğretmenleri tarafından etkisiz hale getirilip Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

DEFALARCA ŞİKAYET EDİLMİŞ
Bıçaklanan öğretmenin yeğeni Hakan Öztüzün, H.K'nın sorunlu bir çocuk olduğunu ve daha önce de teyzesini ve diğer öğretmenleri çeşitli defalar tehdit ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Öztüzün, ''Öğretmenler defalarca hakkında şikayet dilekçesi vermiş. Çocuk da hem teyzem için hem de müdür yardımcısı için 'sizi bıçaklayacağım' demiş. Bugün de ilk derste yine bıçaklamakla tehdit etmiş. Sorun bildirilmesine rağmen ikinci derse girip teyzemi bıçaklamış.''

Öğretmen Sevilay Durukan'ın ölüm haberini alan meslektaşları ve öğrencileri hastane önünde gözyaşlarını tutamadı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı