Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de kutlama

10 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olmasından sonra Vali’nin Genelkurmay Başkanı’na kilim hediye etmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 'nin 89 'uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir ziyareti sonrasında Genel Merkez binasında düzenlenen Parti Meclisi toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, '25 ana kuzusu akıl dışı, izan dışı bir şekilde can verecek, bölgeye giden Genelkurmay Başkanı ve o ilin valisi hediyeleşecekler. Birbirlerini üstün başarılarından dolayı plaketle ödüllendirecekler. Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler? ' diye konuştu.

89 yıllık bir siyasi partiye sahip olmanın Türkiye için çok önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'CHP 'nin sahip olduğu en büyük hazine kuşaklarla birbirine aktarılan, birikim, görgü ve gelenektir. Büyük Türkiye Cumhuriyeti 'ni adeta muz cumhuriyeti gibi yönetmeye kalkışanların bunu anlaması zor olabilir. Fakat yinede şu tespiti yapmak zorundayım; Türkiye görgüsünden, terbiyesinden ve birikiminden koparılmaya çalışılmaktadır. Sadece son birkaç haftada yaşanan vahim olayların bir benzerinin cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleşmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum. 25 ana kuzusu akıldışı, izan dışı bir şekilde can verecek, bölgeye giden Genelkurmay Başkanı ve o ilin valisi hem milletin gözünün içene baka baka halı, kilim verecekler. hediyeleşecekler. Birbirlerini üstün başarılarından dolayı plaketle ödüllendirecekler. Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler ? Ben bu zihin bulanıklığını, akıl tutulmasını açıklayabilecek bir kelime bulamıyorum. Gerçekle, devlet terbiyesiyle, vicdan ile ilişkisini kesmiş bir iktidar dönemine bu ülke bugüne kadar hiç şahit olmamıştır. Tayyip Erdoğan 'ın uygulayıcısı olduğu ve devletin valisine rol model olduğu sistemin ülkeyi getirdiği yer işte burasıdır. '

Halkın Afyonkarahisar 'da 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili olarak bilgilendirilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Özel 'in 'Her şey ortada ' sözü üzerinden Başbakan Erdoğan 'ı eleştirdi. Başbakan 'a 'Neden çıkıp bir açıklama yapmıyorsun? ' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Şehitler bu milletin şehitleri, hepimizin bilmeye hakkı var. Çık ve ne olup bittiğini açıkla. Fakat gerçekleri açıkla ' diye seslendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı