Haber Arşivi

MSB'den terör örgütü PKK’nın Irak'ta Peşmergeye yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası flaş açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK’nın Irak'ta Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında basın açıklaması yaptı. Mesajda, "PKK/KCK/YPG terör örgütünün bu alçak saldırısı, amacının asla ve asla Kürtleri korumak olmadığının ve onların temsilcisi olamayacağının açık kanıtıdır." ifadelerine yer verilirken terörle mücadele kapsamında komşu ülkelerle "iş birliğine hazırız" denildi.

6 Haziran 2021 Pazar   21:44:47

KKTC’ye gidecekler dikkat! Tarih belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidecek vatandaşların, yeni tip kimlik kartı ile çıkmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

6 Haziran 2021 Pazar   21:38:53

MSB acı haberi duyurdu: Bir asker şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker’in, bugün Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında, Irak’ın kuzeyinde mayın/EYP’ye basarak yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Şeker’in (25) nişanlısının babası Hüseyin Dursun, "Temmuz ayının sonuna doğru düğün yapmayı düşünüyorduk. Ama Samet düğünü erken yaptı. Biz düğün hazırlıkları yapıyorduk ama demek ki rabbim onu daha çok seviyormuş ki yanına aldı. Kolay bir şey değil. Ben kızıma 1 saat boyunca söyleyemedim" dedi.

6 Haziran 2021 Pazar   21:16:11

Başkan Erdoğan'dan milli sporculara tebrik

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda 6 altın, 7 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 21 madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.

6 Haziran 2021 Pazar   20:37:06

6 Haziran koronavirüs tablosu açıklandı!

2019'un Aralık ayında Çin'den yayılan ve tüm düya üzerinde hala etkisini sürdüren koronavirüs salgını Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü. Kovid-19 salgını ülkemizde etkisini de sürdürmeye devam ederken, nisan ayında rekor seviyelere çıkan vaka ve vefat sayıları yetkilileri yeni önlem atmaya itmişti. Bu kapsamda 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma tedbiri uygulandı. Alınan bu karar vaka sayılarını kademeli olarak 10 binin altına kadar düşürdü. 1 Haziran'da normalleşme adımı atılırken, düşüş normalleşmede de devam etti. Dün vaka sayıları aylar sonra en düşük seviyesini gördü ve 6 bin 126 olarak kayıtlara geçti. Sağlık Bakanlığı 6 Haziran'a ilişkin güncel koronavirüs tablosunu paylaştı. İşte Türkiye'de güncel vaka ve vefat sayıları...

6 Haziran 2021 Pazar   19:40:27

Harry-Meghan çiftinin çocukları dünyaya geldi

Prens Harry ve Meghan'ın ikinci çocukları Lilibet "Lili" Diana'nın yerel saatle 11.40'da California'ya bağlı Santa Barbara'da bir hastanede dünyaya geldiği açıklandı. Doğum sonrası anne kızın sağlıklarının iyi olduğu da aktarıldı.

6 Haziran 2021 Pazar   19:39:39

Elon Musk'ın başı dertte! Ünlü hacker grubu Anonymous Elon Musk'ı tehdit etti! 'Bizi bekleyin...'

Elon Musk'ın başı dertte! Ünlü hacker grubu Anonymous, Elon Musk’ı paylaştığı bir video ile tehdit etti. Anonymous paylaşımında, “Milyonlarca perakende yatırımcı, hayatlarını iyileştirmek için kripto kazançlarına gerçekten güveniyordu. Tabii ki, yatırım yaptıklarında riskleri biliyorlarda ancak tweetleriniz ortalama çalışan bir insanı açıkça görmezden geliyor.” ifadelerini kullandı.

6 Haziran 2021 Pazar   19:16:31

Hortum çatıları uçurdu! O anlar kamerada

Ardahan'ın Göle ilçesinde meydana gelen hortum evlerin çatısını uçurdu. o anlar cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. AFAD ekipleri bölgede hasar tespit çalışması başlattı.

6 Haziran 2021 Pazar   19:11:38

LGS'ye hastane odasında girdi

Edirne’de 14 yaşındaki Arda Yaşaroğlu, apandisit patlaması sonucunda acil olarak ameliyata alınınca LGS sınavına hastane odasında girmek zorunda kaldı.

6 Haziran 2021 Pazar   19:04:12

Alman medyasından Türk SİHA'larına övgü!

ABD'li medya kuruluşu Wall Street Journal, Türkiye'nin ileri teknoloji dronelarının dengeleri nasıl değiştirdiğini ve Moskova'nın planlarını alt üst ettiğini yazarak 'geleceği şekillendiriyor' değerlendirmesinde bulundu.

6 Haziran 2021 Pazar   18:11:54

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj eylem planını açıkladı!

Maramara Denizi'nde etkili olan ve denizin üstünü kaplayan müsilaj (deniz salyası) sorunu vatandaşları ve yetkilileri tedirgin ederken, Başkan Recep Tayyip Eroğan dün yaptığı açıklamalarda buna karşı eyleme geçeceklerini bildirmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri Marmara Denizi üzerindeki salyaları temizlemek için çalışmalar başlatırken, Bakan Murat Kurum, müsilaj eylem planını açıkladı.

6 Haziran 2021 Pazar   17:54:51

SPOR İŞ VERENLERİ SENDİKASI SPOR KULÜPLERİ İLE BULUŞTU!

Spor işverenleri sendikası tarafından organize edilen ve sendikanın genel merkezinde gerçekleştirilen özel kahvaltı programında spor dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelerek uzun zamandır faaliyetleri durdurulan spor kulüplerinin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundular.

6 Haziran 2021 Pazar   17:43:11

LGS 2021 Soru ve Cevapları! LGS 2021 Kitapçığı Açıklandı...

Milli Eğitim Bakanlığının 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdiği LGS sınav kitapçığı yayınlandı! 1 Milyon öğrencinin girdiği sınavda 2 oturum gerçekleştirildi. MEB saat 12.45’te biten Liselere Geçiş Sistemi soru kitapçılarını yayınladı! İşte LGS 2021 soru ve cevapları…

6 Haziran 2021 Pazar   17:42:54

Biontech Aşısı Nedir? Biontech'in Yan Etkileri Nelerdir?

Türkiye ve dünya genelinde aşılamalara son hızla devam ediliyor. Salgın sürecini ortadan kaldırmak adına gerçekleştirilen aşılamalarda Sinovac ve Biontech aşıları kullanılıyor. Sinovac aşısının tükenmesinin ardından aşı sırası gelenlere Biontech aşısı uygulanmaya başlandı. Biontech aşısı nedir? Biontech mi Sinovac mı? Biontech aşısının yan etkileri nelerdir? Biontech yan etkileri var mı?...

6 Haziran 2021 Pazar   16:55:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Terör örgütüne ağır darbe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı’mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi.' dedi.

6 Haziran 2021 Pazar   16:43:46

Leopard 2A4 tankları için üretilen zırh paketinde seri üretime geçildi!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli sistemlerle modernize edilen Leopard 2A4 tanklarının Mehmetçiğin hizmetinde olduğunu açıkladı. Demir, "Kule ve gövde bölmeleri için tehdit analizine göre farklı konfigürasyonlarda geliştirilen zırh paketi, halen dünya ordularındaki Leopard 2A4 tanklarında kullanılan en etkin balistik korumaya sahip" ifadelerini kullandı.

6 Haziran 2021 Pazar   16:25:59

Mansur Yavaş'ın metro yalanına sert tepki: Yalan belediyeciliği!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, kendisine metro yapılması konusunda izin vermediğini iddia etti. Ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Yavaş'a, çok sert tepkiler geldi...

6 Haziran 2021 Pazar   15:16:23

2021 LGS Soru Kitapçığı Yayınlandı mı? LGS Soruları ve Cevapları…

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 2021 LGS sınavı bugün gerçekleşti! Bir milyonu aşkın öğrencinin girdiği sınav başarıyla tamamlandı. LGS sınavı sonrasında sınav soruları ve cevapları gündeme geldi! İşte LGS sınav soruları ve cevapları…

6 Haziran 2021 Pazar   14:59:06

Tuncelili gencin büyük başarısı: Çobanlık yaparken Robert Lisesi'ni kazandı sırada Tilburg Üniversitesi var

Tunceli'nin yaylalarında, ailesiyle çobanlık yapan 22 yaşındaki Mahir Gündoğdu, 2016 yılında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını yaparak, Türkiye birincisi oldu. Gündoğdu, TEOG'daki başarısıyla, İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ne yerleşti. Robert Lisesi'nden bu yıl mezun olacak Gündoğdu, 2600 rakımlı yaylada, Hollanda'nın Tilburg Üniversitesi'nin ekonomi bölümüne yerleşmeyi hedefliyor.

6 Haziran 2021 Pazar   14:43:53

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'Temel Atmama Töreni' yeniden gündemde: 'Böyle bir tesise gerek yok' demişti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal etmesini şöyle anlatmıştı: “Yarın bir temel atmama törenim var gerçekten. (Gülüyor) Gerek yok böyle yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok”

6 Haziran 2021 Pazar   14:15:21

Bakan Kurum'dan "Marmara" açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "(Müsilaj) Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç'te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi'mizde de boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız."

6 Haziran 2021 Pazar   13:45:49

Evden Para Kazanmak! İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte evden çalışma dönemine geçildi. Pek çok kişi evden çalışarak kolaylıkla para kazanıyor! Evde iş fırsatları ile internet üzerinden para kazanmak artık çok kolay. Uzmanlar evden nasıl para kazanılır? Sorusuna yanıt verdi. İşte evden para kazanma yolları…

6 Haziran 2021 Pazar   13:06:17

Bakan Selçuk'tan e-nabız açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının Kovid-19 aşısı randevularının e-Nabız üzerinden verilmeye başlandığını duyurdu.

6 Haziran 2021 Pazar   13:05:39

CHP’lilerin dava açtığı şehit babasına Ak Parti sahip çıktı!

CHP tarafından mahkemeye verilen 15 Temmuz şehidi Özel Harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit'e, hakaret suçundan 2 bin 180 TL para cezası verilmişti. Tepki toplayan ceza sonrası, Kayseri’deki AK Partili üyeler anlamlı bir harekete imza attı. Şehit babasına verilen para cezası ve mahkeme masrafları AK Partililer tarafından karşılanacak.

6 Haziran 2021 Pazar   12:21:41

Emine Erdoğan'dan sergi açılışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesince 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel olarak düzenlenen Sıfır Atık etkinliği kapsamında, toplanan atık malzemelerden üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.

6 Haziran 2021 Pazar   12:12:41

 1  2