Haber Arşivi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı artıyor!

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 58'i çocuk, 197'ye yükseldi.

16 Mayıs 2021 Pazar   18:38:23

6 mahallede çekirge istilası!

Gaziantep'te, 6 mahallede yüzlerce dönüm tarım arazisini istila eden ürünlere zarar veren çekirgelere karşı mücadele başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 100 dekarlık alanın ilaçlandığına dikkat çeken İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, " Birçok kültür bitkisi üzerinde beslenen çekirgeler özellikle genç bitkiler üzerinde daha büyük zarar verir. Yoğunlukları yüksek olduğu zaman zarar oranı da artmaktadır." dedi.

16 Mayıs 2021 Pazar   18:30:30

Filistin'den BMGK'ya kritik çağrı!

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, BMGK'ye 'savaş suçu' işlemekle suçladığı İsrail'e yaptırım ve silah ambargosu uygulaması çağrısı yaptı.

16 Mayıs 2021 Pazar   18:18:07

Netanyahu'dan skandal açıklama!

İsrail Başkanı Netanyahu dün AP ve Al Jazeera ofislerinin de yer aldığı binanın vurulması ile ilgili ilk defa konuştu. Netanyahu gelen bir soru üzerine 'Bu bina tamamen meşru bir hedefti' ifadelerini kullandı.

16 Mayıs 2021 Pazar   18:16:14

Bir ülke daha askıya aldı! Genç adam aşıdan sonra öldü!

Endonezya'da hükümet, 22 yaşında bir kişinin AstraZeneca tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını olmasının ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle aşının söz konusu partisinin kullanımını askıya aldı.

16 Mayıs 2021 Pazar   18:11:30

Birleşmiş Milletler'den İsrail'e ödül gibi çağrı!

Birleşmiş Milletler'den (BM), Gazze Şeridi'nde savunmasız masum sivilleri hedef alan işgalci İsrail'e yaptırım değil, müzakere çağrısı geldi. BM, "İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı yaptı. Dünya kamuoyu, saldırıların durmasının yanı sıra İsrail'e katliamların hesabının sorulmasını bekliyordu. İşte son dakika haberlerinin detayları...

16 Mayıs 2021 Pazar   17:44:20

Ünlü model Filistin halkı için sokağa çıktı!

İşgalci İsrail kuvvetlerinin Gazze’deki Filistin halkına yönelik zulmü devam ediyor. Sivil halka genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırt etmeksizin bomba yağdıran İsrail’e tepkiler çığ gibi büyürken ABD’li ünlü model Bella Hadid de, İsrail’e tepkisini dile getirdi. Filistin kökenli model, protesto gösterilerinde “Filistin’e özgürlük” sloganıyla zulme tepki gösterdi.

16 Mayıs 2021 Pazar   17:20:35

AK Parti ve MHP'den skandal sözlere tepki! CHP'li Dursun Çiçek: HDP'ye bakanlık verebiliriz

CHP eski milletvekili Dursun Çiçek, katıldığı özel bir TV kanalının canlı yayınında Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda HDP'lilere bakanlık verilebileceğini söyledi. Çiçek’in bu skandal açıklamasına AK Parti ve MHP'den tepkiler geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal "Bu açıklamalar mutfakta konuşulanların ağızdan kaçırılmasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişiyi işten çıkardı, 16 bin kişiyi işe aldı. Ve bu 16 bin kişiyi işe alırken HDP'ye kontenjan verdiler." dedi.

16 Mayıs 2021 Pazar   16:30:44

Başkan Erdoğan Ruhani ile görüştü!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail’in Filistin’deki saldırıları ve Türkiye-İran ilişkileri ele alındı.

16 Mayıs 2021 Pazar   15:46:13

Bosna İsrail'i yalanladı!

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyadan Filistin'e saldırıları sürecinde destek veren ülkelerin bayraklarının yer aldığı bir paylaşım yaptı. Bosna Hersek bayrağının da paylaşımda yer alması üzerine Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç'ten tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Caferoviç, "Bosna Hersek, Gazze’de sivillere saldıran ve onları katleden İsrail güçlerinin saldırılarını desteklemedi ve destekleyemez" ifadelerini kullandı.

16 Mayıs 2021 Pazar   15:35:28

Katar'dan Türkiye'ye Filistin desteği!

Katar Şura Meclisi Başkanı El Mahmud, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk halkının Filistin konusundaki tutumunu takdirle karşıladıklarını belirterek, "Sizi ve önerilerinizi destekliyorum. Şunu söylemek istiyorum: Sizinle varım, Türkiye ile varım, Türkiye ne derse aynı şekilde hareket etmeye de hazırız" dedi.

16 Mayıs 2021 Pazar   15:30:05

Dönüş yoğunluğu başladı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın bitmesine saatler kala dönüş yolculukları başladı, otogarlar hareketlendi. Otobüs şirketlerinden yetkililer, "Yoğunluk var, talep çok yüksek seviyede, arabalarımız dolu" diyerek, yoğunluğun önümüzdeki 2 gün boyunca artarak devam edeceğini söyledi.

16 Mayıs 2021 Pazar   14:23:27

İsrail'e tüm uluslararası uçuşlar durduruldu!

İsrail'deki birçok noktaya Gazze'den yapılan roket atışları nedeniyle, İsrail'e uluslararası uçuşların askıya alındığı bildirildi.

16 Mayıs 2021 Pazar   14:12:07

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan erken seçim çağrısına cevap: Yenilen pehlivan güreşe doymaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yönelik açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Pehlivan daha yenilir yenilmez hemen kalkar dermiş ki hadi bir daha güreşelim. Kemal Kılıçdaroğlu yenilmeye doymadığı için her seçimden bir iki ay sonra hadi bir daha güreşelim moduna giriyor. Türkiye 2023'te, zamanı geldiğinde seçime gidecektir" ifadelerini kullandı.

16 Mayıs 2021 Pazar   13:50:39

THY'den seyahat açıklaması!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bugün yayımlanan genelgeyle 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındaki uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinde şehirler arası seyahatlerde uçak yolcuları izin belgesi ibraz etmeden seyahat edebilecek.

16 Mayıs 2021 Pazar   13:36:00

MSB'den dikkat çeken paylaşım: Kaçış yok...

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında Zap bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB yaptığı açıklamada, "Teröristler için SİHA’larımızdan kaçış yok!" mesajını verdi.

16 Mayıs 2021 Pazar   13:00:32

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'Filistin' mesajı: Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistin'deki durum hakkında son dakika açıklaması yaptı. Bakan Çavuşoğlu, "Birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır" dedi.

16 Mayıs 2021 Pazar   12:54:21

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Meteoroloji'den alınan son dakika bilgisine göre, Marmara, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

16 Mayıs 2021 Pazar   11:36:57

Netanyahu 'katliam'a destek veren ülkeleri açıkladı!

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesine destek verdiklerini iddia ettiği ülkelerin bayraklarını paylaştı.

16 Mayıs 2021 Pazar   11:25:03

Filistinli şehit sayısı 174'e yükseldi!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 47'si çocuk, 29'u kadın olmak üzere 174'e yükseldi. Öte yandan sadece gece yarısından itibaren Gazze'ye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e, yaralı sayısı da 45'e yükseldi.

16 Mayıs 2021 Pazar   11:09:01

MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması!

İçişleri Bakanlığı'nın kademeli normalleşmeyi ilan ettiği açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) yeni normal süreciyle ilgili açıklamasını yayınladı. Buna göre açılacak okullar ve sınıflar ile yüz yüze eğitime ara vererek uzaktan eğitime devam edecek sınıflar belli oldu. İşte MEB'in son dakika açıklaması: "Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek"

16 Mayıs 2021 Pazar   10:49:24

CHP'li Çiçek kapalı kapılar ardındaki pazarlığı deşifre etti!

CHP’li Dursun Çiçek: Millet İttifakı'nın kazanması için ikinci turda HPD'ye bir iki bakanlık vaadedilebilir

16 Mayıs 2021 Pazar   10:24:00

İçişleri Bakanlığı'ndan kademeli normalleşme açıklaması

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs'ta başlayacak kademeli normalleşme ile ilgili açıklama yaptı.

16 Mayıs 2021 Pazar   10:04:20

İşte Türkiye'nin kontrollü normalleşme planı! Başkan Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklayacak...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan tam kapanma süreci sona ermeye yaklaşırken, Türkiye'nin yeni normalleşme planı da merak ediliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz" demişti. Başkan Erdoğan'ın yarın yapılacak kabine toplantısında normalleşme kararlarını duyurması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı mesajını vermişti. Normalleşme planına göre; Okullar bu yılı uzaktan eğitim ile tamamlayacak, kafeler ve restoranlar saat ve müşteri kotası ile açılacak. Asıl hedef ise Temmuz ayı olacak. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

16 Mayıs 2021 Pazar   09:47:25

Biden yönetiminde Filistin çatlağı!

ABD’de İsrail’e koşulsuz destek veren Biden yönetiminde çatlak oluştu. Demokrat Senatör Bernie Sanders, Washington’dan İsrail yanlısı rotasını değiştirmesini istedi. Filistin kökenli vekil Rashida Tlaib de gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, “Apartheid İsrail hükümetine ne kadar para gönderirseniz gönderin Filistinliler hiçbir yere gitmiyor” ifadelerini kullandı.

16 Mayıs 2021 Pazar   09:22:28

 1  2  3