Haber Arşivi

Tam kapanmanın ilk gününde Bakan Koca'dan flaş açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma ile ilgili açıklamalar yaptı.

30 Nisan 2021 Cuma   12:49:47

İşte Hindistan mutasyonunun belirtileri! Korkutan açıklama: Daha öldürücü! İki ay sonra patlama yaşanabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmadan hemen önce yaptığı kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından dünyaya korku salan Hindistan mutasyonunun Türkiye’de 5 kişide görüldüğünü açıklamıştı. Hindistan mutasyonunun belirtileri belli oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Gözümüz korktu” diyerek Hindistan mutasyonunun daha öldürücü olduğunu açıkladı. Peki Hindistan mutasyonunun belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

30 Nisan 2021 Cuma   12:36:16

Kripto para mağdurları için flaş çağrı: Tehlikeli bir durum var

Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para üzerinden kazanç sağlamak için yaıtırm yapan ancak vurguncuların tezgahına düşen kripto para mağdurlarının başka bir tehlike ile karşı karşıya oldukları belirtildi. Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ömer Akgül, kripto para dolandırıcılığı ve bazı yerli para borsalarının iflasının ardından psikolojisi bozulan mağdurlara aile ve yakınlarının destek olmasının çok önemli olduğunu, ruhsal anlamda da profesyonel yardım alınması gerektiğini belirtti. İşte bitcoin mağdurları için yapılan son dakika açıklamaları

30 Nisan 2021 Cuma   12:26:50

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Yiyecek-içecek işletmeleri için geri ödemesiz destek başvuru sürelerini uzattık

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Salgından olumsuz etkilenen yiyecek-içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelerimize yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık.

30 Nisan 2021 Cuma   12:24:33

Koronavirüste yerli aşı çalışmalarında kritik adım! O aşama da tamam

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen yerli aşı çalışmalarında bir kritik eşik daha geçildi. Faz-2 çalışmalarında veri toplama aşamasının tamamlandığını belirten uzmanlar, "Veriler şimdi bakanlık tarafından incelenecek. Bundan sonra Sağlık Bakanlığı bünyesinde Faz-3 aşamasının mayıs ayında başlaması bekleniyor" dedi.

30 Nisan 2021 Cuma   12:24:12

Türkiye'den İsrail'e Doğu Kudüs çağrısı!

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail Hükümetine, Filistin seçimlerinin bir an önce gerçekleştirilmesini teminen, 1995 Oslo Geçici Anlaşmasının hükümlerine riayet ederek, (Doğu Kudüs'teki) engelleyici tutumuna son vermesi çağrısında bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

30 Nisan 2021 Cuma   12:01:16

Yeşilçam’ın yıldızından bomba itiraf!

Dijital platformda yayınlanan Yeşilçam dizisi ile dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu Selin Şekerci, katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. Konservatuara hazırlandığı dönemde yaşadıklarını anlatan Selin Şekerci o dönem jüri üyelerinin kendisine "Yine mi sen geldin!" dediklerini belirterek yaşadıklarını anlattı. İşte Selin Şekerci’den yıllar sonra gelen itiraflar…

30 Nisan 2021 Cuma   11:56:23

Bakan Karaismailoğlu Kanal İstanbul için tarih verdi: Temeli Başkan Erdoğan atacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak." dedi.

30 Nisan 2021 Cuma   11:56:20

Instagram yeni özelliği duyurdu

Instagram, insanların sadece sesli şekilde iletişim kurmalarını ve yayın yapabilmelerini sağlamak amacıyla canlı yayınlardaki görüntüleri istedikleri zaman kapatabildikleri yeni özelliği hayata geçiriyor. Böylece kullanıcılar canlı yayınlara sesli olarak devam edebiliyor.

30 Nisan 2021 Cuma   11:53:33

Fatih Terim'in kızı Buse Terim hakareti affetmedi!

Fatih Terim'in kızı Buse Terim, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret eden şahsı affetmedi. Ercan Ş. adlı kişiden şikayetçi olan Buse Terim dava açarken 20 bin TL talep etti. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

30 Nisan 2021 Cuma   11:47:50

Kirli ittifakta son perde! CHP ile HDP birbirine girdi: Haddinizi bilin!

HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarına, "Haddinizi bilin" diyerek cevap verdi.

30 Nisan 2021 Cuma   11:39:52

Tam kapanmanın ilk gününde İstanbul'da toplu ulaşım rezaleti!

yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde İstanbul'da toplu ulaşımda yoğunluk yaşanıyor. Kentte bazı noktalarda da trafik yoğunluğu oluştu.

30 Nisan 2021 Cuma   11:32:04

Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek ve Eren 13-Cudi Besta operasyonlarının sürdüğü Şırnak'ta askeri hareketlilik! Helikopterler gece boyunca uçtu

Bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Pençe Yıldırım Pençe Şimşek ve Eren-13 Cudi-Besta operasyonlarının sürdüğü Şırnak'ta askeri hareketlilik yaşanıyor. Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgesine personel taşınırken, 'ATAK' tipi taarruz helikopterleriyle ise PKK'lı teröristlere ait hedefler ateş altına alındı.

30 Nisan 2021 Cuma   11:29:55

Tuzla’da Eğitim ve Öğretime yatırımlar hız kesmeden devam ediyor!

Tuzla Şifa Mahallesi’nde toplam 10 milyon TL bedelle tamamlanan, 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun tabelası asılarak eğitime hazır hale getirildi. Ayrıca, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Barış Manço Ortaokulu’nun tekli eğitim sistemine geçebilmesi için planlanan 16 derslikli ve 10 milyon TL yatırımlı ek binanın da temeli atıldı.

30 Nisan 2021 Cuma   11:24:59

Antalya'da korkutan deprem!

Akdeniz'de 4.0 şiddetinde bir deprem oldu. AFAD, depremin merkez üssünün Antalya Körfezi olduğunu açıklarken derinliğini 6.43 km olarak duyurdu. AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, saat 10.52'de meydana gelen 4.0 büyüklüğünde deprem Alanya ve Manavgat ilçelerinden şiddetli bir şekilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi de Antalya depremi hakkında bilgi verdi. Kandilli, depremin şiddetini 3.9 olarak kamuoyuna duyurdu. Bölgede kısa süreli bir panik yaşandı.

30 Nisan 2021 Cuma   11:21:49

Metro İstanbul'dan ek sefer açıklaması

17 günlük tam kapanma döneminin ilk iş gününde, Metro İstanbul tarafından 'yolcu yoğunluğu yaşandığı' belirtildi ve ek seferler düzenlendiği açıklandı.

30 Nisan 2021 Cuma   11:08:49

Türk Sahil Güvenliği harekete geçiren ihbar!

Ayvalık açıklarında sığınmacıların mahsur kaldığı haberini alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri 63 kişiyi kurtardı.

30 Nisan 2021 Cuma   11:02:41

Üçüncü makam aracını Meclis’ten isteyen Kılıçdaroğlu: Bu kadar araba neyinize yetmez?

Biri 2 milyon lira değerinde iki makam aracı bulanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’ten üçüncü aracını istemişti. Her fırsatta, "Araba saltanatına son vereceğiz. Herkesin altında bir değil, üç değil" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında yeni araba isteğini görmezden gelerek "Bu kadar araba neyinize yetmez, bu israf değil midir?" sözleriyle eleştiride bulundu.

30 Nisan 2021 Cuma   11:01:42

Kentte ek önlem! Marketlerde bu ürünler satılmayacak

Kütahya'da 17 günlük tam kapanma süresi boyunca marketlerde gıda ve temizlik dışındaki bazı ürünlerin satışına kısıtlama getirildi. Yeni kararla birlikte marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek reyonlarının önüne bant çekilecek.

30 Nisan 2021 Cuma   10:56:24

Tam kapanmadan muaf olanlar dikkat! 'Görev belgesi'ni ibraz etmek zorunlu

17 günlük tam kapanmadan muaf olan sektörlerde çalışanlar izin belgelerini e-başvuru sistemi üzerinden alacak. Personelin görev belgesini yanında bulundurması zorunlu olacak. Sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi nedenlerden dolayı zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus en fazla üç gün geçerli olmak kaydıyla görev belgesi formu manuel doldurulabilecek ve çalışan, işyeri ve firma yetkilisinin imzasıyla düzenlenebilecek.

30 Nisan 2021 Cuma   10:55:20

Fransa'da 'darbe' sesleri... Macron'a muhtıra! Genelkurmay Başkanından flaş açıklama

Fransa'da iç savaş uyarısı yaparak, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef alan bir bildiri kaleme alan askerlere ağır yaptırım geliyor.

30 Nisan 2021 Cuma   10:43:49

Bakanlık çalışma başlattı! Milyonlarca fatura sahibini ilgilendiriyor

Ticaret Bakanlığı, milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren elektrik, su, doğalgaz, abonelik sözleşmelerinden alınan güvence bedellerinin değerini koruyacak şekilde iadesini sağlamak için çalışma başlattı. Abonelik sözleşmelerinden alınan güvence bedelleri verilen hizmetin türüne göre öngörülecek birim miktar üzerinden belirlenecek. Böylece güvence bedeli olarak yatırılan para pula dönmeyecek.

30 Nisan 2021 Cuma   10:42:24

FETÖ'nün finansörleri Akın Çorap'ın sahiplerine kötü haber: 15 yıla kadar hapis istemi

Bank Asya’nın hissedarlarından olan, FETÖ’nün finansörü Akın Çorap’ın sahipleriyle ilgili yeni bir iddianame hazırlandı. Savcılık şirketlerle ilgili müsadere kararı istedi. İddianamede yer alan Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, 1 milyon 530 bin liralık pay ile FETÖ'ye ait Bank Asya'nın A grubu imtiyazlı hissedarı olan Ali Yarkın'ın ABD'ye para transferleri yaptığı tespit edildi.

30 Nisan 2021 Cuma   10:35:57

Kılıçdaroğlu ittifak ortağı HDP’nin sözde Ermeni soykırımına desteğine günlerdir sessiz

HDP'nin sözde Ermeni soykırımına destek veren açıklaması karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu günlerdir suskun. İttifak ortağına sesini çıkarmayan Kılıçdaroğlu, son olarak katıldığı bir canlı yayında da konuya ilişkin tek kelime etmedi. "Biden'a kızmanın bir alemi yok" diyen Kılıçdaroğlu, aradan geçen bir haftada ABD Başkanının kararı için hükümeti suçlayan açıklamalarda bulundu.

30 Nisan 2021 Cuma   10:34:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyayı sallayan fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda yerli ve milli imkanlarla üretilen mühimmatlarla çekilen fotoğrafı sosyal medyada bomba etkisi yaptı. Söz konusu fotoğrafa beğeni ve yorum yağdı.

30 Nisan 2021 Cuma   10:33:00

 1  2  3  4