Haber Arşivi

AYM'den vergi kararı!

Anayasa Mahkemesi ihalelerdeki vergi yükünü görmeyi engelleyen kuralı iptal etti. Türkiye’de ihale sürecinde yabancı katılımcıların teklif verip vermediğinin diğer katılımcılar tarafından bilinmesinin mümkün olmadığı, bu durumda da ihaleye teklif veren katılımcının ihaleyi kazanması durumunda karşılaşacağı vergi yükünü öngörememesine yol açan kuralın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonuçlandı. Anayasa Mahkemesi kuralın Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek iptaline karar verdi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:43:51

Hülya Avşar tokatın dozunu kaçırdı!

Hülya Avşar, 'Hale Ilgaz' karakterine hayat verdiği dizide senaryo gereği tokat attığı rol arkadaşı Ertuğrul Postoğlu'nun çenesini çıkardı.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:37:26

Altın alacaklara kritik çağrı!

Altın fiyatlarındaki düşüş durumu devam ederken milyonlar FED toplantısına kilitlendi. Stratejist Rıdvan Baştürk, altın ve dolar fiyatlarına ilişkin kritik bir tahminde bulundu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:27:44

O AB ülkesinden skandal adım: FETÖ’cü teröristi FETO adına ödüllendirdiler

15 Temmuz’dan sonra FETÖ’ye kol kanat geren Hollanda, hainlere desteği sürdürüyor. Hollanda’nın Kraliyet Nişanı verdiği iki hain, adeta şov yaptı.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:23:19

İstanbul'da trafik kilit!

İstanbul'da, tam kapanma tedbirleri öncesinde il dışına çıkmak isteyenler, Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun bazı bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturdu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:21:53

FETÖ duruşmasında anlatılanlar mide bulandırdı: Gülen’in yemek artıklarını kıymetli bir şeymiş gibi yediler

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde "Kayseri il imamı"nın yargılandığı davada bir tanık, “Pensilvanya’da Gülen’in yemek artıklarını ziyarete gelenler kıymetli bir şeymiş gibi yediler” dedi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:20:57

Batının İslâm nefreti bitmiyor

Müslümanlara ve İslam değerlerine saldırının cezasız kaldığı batıda, ramazan ayında da nefret sürüyor. Fransa ve ABD’de camilere yönelik saldırılar ve “İslam’a ölüm” yazılarına yenileri eklenirken Din Bir Sen Genel Başkanı Özdemir, “İslam birliği kurulmadığı sürece batının saldırıları durmaz” derken; Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Türüt de, “Bu haçlı mantığı” dedi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:17:29

Bloomberg'den iki yüzlü tavır: Türkiye'de olunca 'Erdoğan'ın dayatması' Avrupa'daysa 'tedbir'

Batı medyasının Türkiye’ye yönelik algı manipülasyonu, ABD'li yayın kuruluşu Bloomberg’in Türkiye’nin 18 gün tam kapanma kararı kapsamında istisnalar hariç iş yerlerinin faaliyetlerine ara vermesi ve bunlar arasında tekel bayilerinin de bulunmasına dair yayımladığı haberle bir kez daha gözler önüne serildi. Bloomberg, Türkiye’nin aldığı kararı “Erdoğan alkol yasağıyla İslami ajandasını dayatmakta suçlanıyor” başlığıyla duyurdu. İsveç’in benzer bir adım atmasını ise daha önce “İsveç Kovid vakalarının azalmasının durmasıyla alkol yasağını uzattı” başlığıyla yorumsuz bir şekilde vermişti.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:03:50

Tekirdağ ve Edirne'de bir garip olay!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Trakya'da 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Fırsatçılar Bill Gates iddiaları sonrası harekete geçti. Özellikle gurbetçilerin yaşadığı Avrupa'daki ülkelerde Trakya'dan parsel satmaya başladığı öğrenildi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de yapılan araştırmalarda tapu kayıtlarında 'Gates' ya da 'Bill ve Melinda Gates Vakfı' adına arazi kaydına rastlanılmadı. Şehir planlamacısı Namık Kemal Döleneken, söylentilerin ardından gurbetçilere arsa satıldığını belirterek, "Bill Gates'e komşu olacaksınız, 8 bin euroya parsel satıyoruz diye paralarını alıyorlar" dedi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   12:03:16

Bilim Kurulu'ndan 17 günlük tam kapanma toplantısı! Bakan Koca açıklama yapacak...

Bilim Kurulu saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de açıklama yapacak.

28 Nisan 2021 Çarşamba   11:56:52

Gezi Parkı davasında flaş gelişme: Kavala dosyasıyla birleşecek

Gezi Parkı davasında İstanbul Beşiktaş'ta Başbakanlık ofisini basmaya çalışan 35 kişilik gruba, 'darbeye teşebbüs' ve 'izinsiz gösteri' suçlarından beraat kararı veren mahkemenin kararı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. ulaştığı bozma ilamında, 35 sanığın yargılandığı dosyanın Kavala dosyasıyla birleştirilerek yeniden yargılanmalarına hükmetti.

28 Nisan 2021 Çarşamba   11:47:40

Öztrak’ın sözleri sonrası ittifak ortakları CHP ve HDP arasında kavga: Haddinizi bilin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın "Ermeni Soykırımı" ifadesini kullandıkları için HDP'yi 'emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla' eleştirmesine HDP’li Ebru Günay’dan tepki geldi. Öztrak'ın sözlerini alıntılayan Günay, CHP’ye yönelik "Anti-emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz. Haddinizi bilin" açıklamasında bulundu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   11:45:20

İstanbul’da metro seferleri aksadı, sosyal mesafe kalmadı

Yaşanan elektronik arıza nedeni ile metro seferlerinde aksama yaşandı. Bekleyen vatandaşlar hem istasyonu hem vagonları hıncahınç doldurdu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   11:25:07

Melek İpek hayallerini açıkladı: İşte okumak istediği bölüm...

Antalya'da işkenceci eşini öldüren ve 108 gün sonra ceza almadan tahliye olan Melek İpek, özgür ilk gecesini kızlarıyla birlikte uyuyarak geçirdi. "En çok kızlarımın kokusunu özlemişim" diyen Melek İpek, "Hayat ileriye doğru akar geriye doğru anlaşılır. Çok acı çektim. Böyle olmasını istemezdim. Çok üzgünüm ancak ileriye bakmak zorundayım. Kayıp yıllarımı geri getirme şansım yok ama yarınlar için çalışacağım. Hayalim olan Tıp Fakültesine girmek için sınavlara hazırlanacağım. Cezaevinde hep içimde beraat edeceğime dair umut vardı. Derin ve sonsuz nefes almak, gökyüzünü doyasıya seyretmek, sonsuzluğa bakmak. Hepsi güzelmiş" diye konuştu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   10:33:20

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Joe Biden'a 'soykırım' tepkisi dünya basınında: Türk lider soykırım dersi verdi

ABD Başkanı Joe Biden 1915 Ermeni olaylarını dayanaksız bir şekilde "soykırım" olarak değerlendirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise bu mesnetsiz iddialara önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kapsamlı bir cevap verdi. İçinde tarihi bilgilerin de yer aldığı konuşma dünyada da haber oldu. Erdoğan'ın cevabı için uluslararası kuruluşlar "Türk lider soykırım dersi verdi" ifadelerini de kullandı.

28 Nisan 2021 Çarşamba   10:27:14

Son kareyle ağlatan mesaj: Cennette bir fazlayız bu gece

Irak’ın kuzeyinde PKK’ya yönelik operasyona katılan Teğmen Kıvık, silah arkadaşlarıyla yaptığı iftarın fotoğrafını paylaştı. Bu görüntüden saatler sonra şehit düştü. Arkadaşı Teğmen Samet Poyraz o kareyi “Takımımızın gözbebeği Mehmet Teğmen, bu akşam iftarını şehadet şerbeti içerek açtı. Cennette bir fazlayız bu gece” mesajıyla paylaştı

28 Nisan 2021 Çarşamba   10:26:23

İstihbarat deşifre etti... Sınır ötesinde Türkiye'ye karşı harekete geçtiler!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin inlerini başlarına yıktığı kukla terör örgütleri DEAŞ ve PKK, efendileri ABD'nin emriyle yeniden iş birliğine gitti.

28 Nisan 2021 Çarşamba   10:20:09

Yunan televizyonunda gündem Aksungur SİHA

Yunanistanlı sunucu, Türkiye'nin insansız hava aracının özellikleri karşısında duyduğu endişeyi dile getirdi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   10:04:07

TBMM kararı Resmi Gazete'de: Biden'ın açıklaması yok hükmündedir!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak ifade etmesini kınayan, reddeden ve yok hükmünde sayan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, ''Tarihi konularda hüküm vermeye hukuken ve ahlaken yetkisi bulunmayan ABD Başkanı’nın yaptığı bu açıklama, nezdimizde yok hükmündedir.'' denildi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:42:20

İzmir'deki deprem soruşturmasında flaş gelişme!

İzmir'de 117 kişinin hayatını kaybettiği deprem ile ilgili soruşturmada yeni bilirkişi raporu sonrası 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:38:44

AVM'lerde tam kapanma sonrası yeni dönem

Başkan Erdoğan tarafından kabien toplantısı sonrası açıklanan "tam kapanma" kararının ardından gözler AVM'lere çevrildi. 3 hafta boyunca kapalı olacak AVM'lerde yönetimler kira alınmayacağını açıkladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, "Elbirliği ile bu süreci aşacağız" dedi. BMD Başkanı Öncel, "Memnun olduk" açıklaması yaptı.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:30:00

Faizsiz borç erteleme, KDV ve ÖTV indirimi masada! Ticaret Bakanı Muş bizzat görüşecek...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 maddelik yeni talep listesini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sundu. Bakan Muş, listedeki borçların faizsiz ertelenmesi konusunu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı ile görüşecek. Bakan Muş, ticari araçların kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV'nin indirilmesi konusunu da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüşeceğini kaydetti.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:29:17

ABD'de yeni maske zorunluluğu kararı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, aşılarının tamamını yaptırmış kişilerin iç ve dış mekanlarda, çok kalabalık olmadığı sürece maskesiz bir araya gelmesinde sorun olmadığını açıkladı.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:23:31

İçişleri Bakanlığı'ndan tam kapanmayla ilgili sorulara cevap

Resmi internet sitesinde, koronavirüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmayla ilgili en çok sorulan sorulara ve cevaplarına yer verildi.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:16:43

Tam kapanma öncesi İstanbul'dan Anadolu'ya kaçış başladı!

Tam kapanmanın başlamasına 1 gün kala bu süreyi İstanbul dışında geçirmek isteyenler araçları ile yola koyuldu.

28 Nisan 2021 Çarşamba   09:15:57

 1  2  3  4