Haber Arşivi

Bilgisayar Oyunundan Etkilenerek Geleneksel Türk Okçulugu Egitmeni Oldu

Oynadigi oyununun okçu karakteri dikkatini çekince bu alana yönelen Murat Ertugrul, önce kendi yay ve oklarini yapti, ardindan ok atma konusunda uzmanlasarak egitimler vermeye basladi Egitmen Murat Ertugrul: 'Bir kursa kayit oldum ve kisa süre orada okçuluk egitimi aldim. Uluslararasi birçok müsabakaya katildim. Bir süre atli okçulukla ilgilendim. Uluslararasi müsabakalara da katilinca, 'Bu geleneksel okçuluk tam bana göre' dedim' 'Türk okçuluguyla disiplini ve vücudun disiplinini de kazandirmis oluyoruz. Ok atmanin yaninda odaklanma, stres ve kaygi gibi sorunlari nasil asmalari gerektigini de ögretiyoruz'

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:18:47

Afyonkarahisar'da Yörükler Türkmenler Kültür Merkezi'ne Saldirdilar

Afyonkarahisar Kent Ormani’nda bulunan Ertugrul Gazi Yörükler Türkmenler Dernegi binasinda kimligi belirsiz kisilerce saldiri düzenlendi. Gece yapildigi ögrenilen saldirida binanin birçok noktasina zarar verilerken, camlari da kirildi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:18:19

2022 Yilinda 1.6 Milyon Kruvaziyer Yolcusu Bekleniyor

Önümüzdeki yil Kusadasi’na 500’ün üzerinde gemi ile 800 bin yolcu, Istanbul’a ise 200 gemi ile 700 bin yolcu beklerken kruvaziyer gemilerin ugrak yaptigi diger limanlar da dikkate alindiginda 850-900 gemi ile 1.6 milyon yolcunun Türkiye’ye seyahat edecegi tahmin ediliyor.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:18:18

Zonguldak'in Kireçlik Sahili 'Karavan Park'la Turizme Kazandirilacak

Valilik koordinesinde Il Özel Idaresinin yürütecegi çalismalarla bölgede olusturulacak karavan park alaninin kent turizmine katki saglamasi hedefleniyor Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayilmaz: 'Hem plajindan faydalanip balik tutmayla ilgili çesitli etkinliklerin yapilabilecegi hem de trekking yapilabilecek çok güzel bir alan oldugunu tespit ettik. Burayi çok önemsiyoruz. Projelendirdik'

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:18:17

Esenyurtlu Çocuklar, Masa Tenisi Kursunda Hem Egleniyor Hem Sosyallesiyor

Esenyurt Belediyesi’nin açtigi ücretsiz Masa Tenisi kurslarina katilan çocuklar, hem spor yapiyor hem de sosyalleserek eglenceli vakit geçiriyor.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:49

Devrilen Aracin Içinde Bulunan 2'Si Çocuk 4 Kisi Yaralandi

Bilecik’te seyir halinde iken kontrolden çikip devrilen aracin içinde bulunan 2’si çocuk 4 kisi yaralandi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:48

Rapunzel Pelin'in Saçlari Boyunu Asti

Izmir’de yasayan 14 yasindaki Pelin Özdemir, dogdugundan bu yana hiç kestirmedigi 1 metre 52 santimetrelik saçlariyla 2019 yilinda Dünya Çocuk Rekorlari Kitabi’na girmisti. Saçlarini uzatmaya devam eden 1.62 boyundaki Pelin’in saç uzunlugu 1 metre 65 santime, agirligi ise yaklasik 800 grama ulasti.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:47

Malatya U18 Gençler Ligi Çekismeli Geçiyor

Malatya U18 gençler Futbol Ligi 3.hafta maçlari oynanan karsilasmalarla tamamlanirken, 3. hafta maçlari çekismeli geçti.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:20

Agri'da Kurallara Uymayan 217 Araç Sürücüsüne Para Cezasi Kesildi

Agri'da son bir haftada yapilan trafik denetimlerinde, kurallari ihlal eden 217 araç sürücüsüne para cezasi uygulandi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:18

Corendon Airlines 2022 Yilinda Ataga Kalkiyor

Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan: 'Ana pazarimiz Almanya’daki arzimizi artirarak 2022 yaz sezonunda etnik ve turistik olmak üzere piyasaya 10 milyon koltuk arz ediyoruz'.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:17:17

Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın vücut dili ne anlatıyor?

Başkan Erdoğan, dün ABD Başkanı Joe Biden ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında Roma'daki görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkilerini daha da güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunuldu. Peki, Başkan Erdoğan ve Biden görüşmesinde liderlerin vücut dili ne anlatıyor? Beden Dili Uzmanı Yeliz Ceyran çarpıcı detayları anlattı.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:16:57

TCDD'ye Adanmis Ömründe 'Demir Aglara' Sevdasi Hiç Bitmedi

Diyarbakir'da temizlik isçisi olarak göreve basladigi TCDD Diyarbakir Gari'nda, önce memuriyete geçen, daha sonra girdigi sinavlarda sagladigi basari ile vagon teknisyeni olan 83 yasindaki Mehmet Millet, 47 yillik görevinin ardindan 18 yil önce sef unvani ile emekli oldu Görevine ve demir aglara sevdasi hiç bitmeyen Millet, kimi zaman eski fotograflara bakarak kimi zaman da Diyarbakir Gari'na gelerek geçmisi yad ediyor, özlem gideriyor Önünden demir yolu geçtigi için satin aldigi evde yasamini sürdüren Millet: '47 yil çalistim, 47 saat gibi geldi. Demir yolu sevdam halen devam ediyor' 'Keske simdi gücüm olsaydi da gidip Devlet Demiryollarinda o hevesle tekrar gençligimdeki gibi çalissaydim' '18 yildir bu evden baktigimda her gün tren görüyorum'

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:16:17

Ihtiyaç Sahiplerine Kis Boyunca 2,5 Milyar Lira Yakacak Ve Elektrik Destegi Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik: 'Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz, yakacak yardimina eDevlet üzerinden basvurabilecek. Elektrik tüketim destegini ise düzenli sosyal yardim programlarindan faydalanan ailelerimize halihazirda veriyoruz. Herhangi bir kuruma basvuru yapmalarina gerek yok. Sadece kimlik kartlari ve elektrik faturalari ile PTT subelerine gitmeleri yeterli olacak'

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:15:17

Dans videoları olay olmuştu! Edis'ten Zeynep Bastık açıklaması

Son dönemin yükselen pop yıldızlarından Edis Görgülü ile meslektaşı Zeynep Bastık'ın bir partide dans ettikleri video sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Yakışıklı şarkıcı, haftalar sonra konuyla ilgili ilk kez konuştu.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:14:56

Gediz Altinkent Ortaokulu Ögretmenlerine 'Avrupa Kalite Etiketi' Ödülü

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Altinkent Ortaokulu eTwinning projeleri ’Avrupa kalite etiketi’ ile ödüllendirildi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:14:49

ANTGIAD, 29 Ekim'i Cumhuriyet Balosu Ile Kutladi

Antalya Genç Is Insanlari Dernegi (ANTGIAD), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98’inci yildönümünü düzenledikleri Cumhuriyet Balosu ile kutladi. Kutlamada konusan ANTGIAD Yönetim Kurulu Baskani Osman Sert, “Bizlere Ulu Önder Atatürk’ün emanet ettigi bugün Türk Milleti’nin en büyük bayrami. Cumhuriyetimizin kurulusunun 98’inci yili. Kutlu ve sonsuz olsun. Bizlere Cumhuriyeti birakan basta Büyük Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini ve sehitlerimizi özlem ve minnetle aniyorum” dedi. Cumhuriyetin kurulusunun 98’inci yildönümü sebebiyle düzenlenen ANTGIAD Cumhuriyet Balosu üyelerin yogun katilimi ile gerçeklestirildi. Üyelerin yani sira Yörük Sanayici Is Insanlari Dernegi Baskani Aykut Ege’nin de katildigi kutlamada bir konusma yapan ANTGIAD Baskani Osman Sert, Cumhuriyet Bayramini üyeleriyle kutlamaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:14:48

Bitlisli Kadin Futbolcular 'Üst Lig' Hedefiyle Çalisiyor

Tatvan ilçesinde lise mezunu ve egitimini sürdüren genç kizlardan kurulan ve bu yil 3. ligde mücadele edecek kadin futbol takimi, haftanin 4 günü idman yaparak yeni sezona hazirlaniyor Antrenör Abdurrahman Kaçak:'Bitlis'te bütün kulvarlarda oldugu gibi kadin futbolunda da ilerlemek istiyoruz. Insallah daha çok kizimizi sahada görecegiz. Bugüne kadar sahalarimizda hep erkekleri gördük bundan sonra kadinlari da görecegiz' Kaleci Ilayda Oran:'Kadinlar olarak 2019 yilinda sahaya indik. Ön yargiyi kirmak istiyoruz' Kadin futbolcu Seyma Tas:'Ülkemizde futbol denilince akla erkekler geliyor. Neden kadinlar olmasin? Neden biz de bu sahalarda mücadele etmeyelim?'

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:14:47

Prof. Dr. Pinar Kosar Açiklamasi 'Radyoloji Bir Laboratuvar Degildir'

42. Ulusal Radyoloji Kongresi Genel Sekreteri Prof. Dr. Pinar Kosar, radyolojinin bir laboratuvar gibi algilanmasini elestirerek, “Biz laboratuvar degiliz, klinik bransiz. Biz hastalarimizi bir plan dahilinde uygun tetkikleri yaparak, sonrasinda hastaya en uygun raporu yazariz. Bizim tanimiz bir makineden çikmiyor. Bu sadece halkta degil doktorlar arasinda da böyle anlasiliyor" dedi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:14:17

Cumhurbaskani Erdogan, Türk Konseyi Bassavcilar Surasi'na Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Terörizm düzensiz göç, sinir asan suçlar gibi bizi ve vatandaslarimizi dogrudan etkileyen tehditlerin arttigi bir dönemde; yargi organlarimizin yeni diyalog zeminleri olusturmalarina büyük önem veriyoruz" dedi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:13:49

Sepas Enerji'den Icra Takibindeki Fatura Borçlarina Sifir Gecikme Faizi

Yaklasik 50 bin abonenin 2021 yili öncesine ait icralik borçlarina 30 Kasim'a kadar faiz affi uygulanacak.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:13:48

Bursa'da Rahvan Atlar Cumhuriyet Için Kostu

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Cumhuriyet’in ilaninin 98’inci yili nedeniyle düzenlenen Rahvan Atlari Cumhuriyet Kosusu, adeta nefesleri kesti.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:13:47

'Kalp Kapak Tamir Atölyesi' Türkiye'nin Ev Sahipliginde Çevrim Içi Düzenlendi

Bezmialem Vakif Üniversitesi ile Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Dernegi ev sahipliginde "Mitral Kapak Cerrahisinde Güncel Yaklasimlar" konulu "Kapak Tamir Atölyesi 2021" çevrim içi düzenlendi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:13:18

TÜBITAK'in 'BIGG SPOR Ödülleri Yarismasi'na Basvuru Süresi 30 Kasim'a Kadar Uzatildi

TÜBITAK tarafindan açilan "Bireysel Genç Girisimci Programi (BIGG) SPOR Ödülleri Yarismasi"na 30 Kasim'a kadar basvuru yapilabilecek.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:13:17

Kas'a Yeni Kent Mobilyalari

Antalya’nin Kas ilçesinde, belediye ekipleri kent estetigine uygun tasarimli mobilyalari ilçenin belirli noktalarina yerlestirdi. Kas Belediyesi’nden yapilan açiklamada, bulvar, cadde, meydan ve park gibi alanlarda kullanilan kent mobilyalarinin, ilçedeki montaj çalismalarinin tamamlandigi belirtildi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:12:50

Trabzon'da Dere Islahi Çalismalari Kapsaminda Taskin Riskleri Azaltildi

Devlet Su Isleri Genel Müdürü Kaya Yildiz, Trabzon'da yapimi tamamlanan Vakfikebir ve Tonya ilçelerinde yapimi tamamlanan dere islahi çalismalari kapsaminda taskin risklerinin minimize edildigini bildirdi.

1 Kasım 2021 Pazartesi   11:12:49

 1  2  ...  1799  1800  1801  ...  1813  1814