Kılıçdaroğlu: Afrin'e girilmemeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı." dedi.

Kılıçdaroğlu: Afrin'e girilmemeli
Kılıçdaroğlu: Afrin'e girilmemeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeyti Dalı Harekatı hakkında açıklama geldi.

Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli” diyen Kılıçdaroğlu, Afrin'e girilmesini istemedi. CHP lideri şöyle konuştu: 'Ama ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum. Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Yani biz niçin Afrin'e girdik, terör örgütü Türkiye'nin sınırlarında konuşlanmasın diye.”

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, El Bab'a kadar gidip duran Fırat Operasyonu'nu da örnek göstererek şunları ekledi: 'Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok, hiç gerek de yok ona. Daha fazla şehit veririz, yazık günahtır. Türkiye'nin güvenliğini nereye kadar sağladık, işte efendim 10-20 km neyse oturulur buna karar verilir; denir ki ‘Şuraya kadar biz terörü temizledik bu bölge artık güvenli bir bölgedir, buraya Suriyeliler de yerleşebilir, destek de yapılabilir, ev de yapılabilir'. Ama daha derinlere inmek Türkiye açısından ciddi bir sorun.