Kılıçdaroğlu: Esad ile temasa geçilmeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye krizinin çözümü için Esad rejimiyle temas kurulması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Esad ile temasa geçilmeli
Hafta sonu gerçekleşen CHP 36. Olağan Kurultayı'nda yeniden CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Anayasanın askıya alındığı, yargı kararlarının uygulanmadığı, demokrasinin askıya alındığı dönemde CHP kurultayı Türkiye'ye nefes aldırmıştır. CHP'yi yönetenler atama ile değil seçimle iş başına gelir. Biz gerçek anlamda bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik. CHP'yi diğer partilerle karıştırmamak lazım. Demokrasi kültürümüz var. İlk kez parti meclisine bir onur üyesi seçtik. O da Enis Berberoğlu oldu. Türkiye dış politikada batağa saplandı, yalnızlaştı. Dış politikada yaşanan sorunlar iç politikaya yansıyor.

Kurultayda bir gıda zehirlenmesi yaşandı. Hastaneye ziyarete gittim bir genç Erdoğan hayranıyım dedi ve 'Bizim askerlerimiz, Afrin'e gidiyor ülkemizdeki Suriyeliler gitmiyor. Bunları neden dile getirmiyorsun' dedi. 'Ben bunları dile getiriyorum ama en çok senin hayran olduğun Erdoğan bana saldırıyor' dedim.

Türkiye Suriye'de barışın temelini atmak istiyorsa Esad ile temasa geçmeli, Suriye'nin sahibi belli. Irak merkezi hükümeti bizim muhatabımız değil diyordun, sonra önünde diz çöktün. Gidin Esad'a Suriye'de ne kadar terör örgütü varsa birlikte temizleyelim deyin. Bu hepimizin çıkarlarına hizmet eder.

Ekonomide ciddi sorunlar yaşanıyor. İnsanlar bugün çaresizliklerini kendilerini yakarak anlatabiliyor, gelinen duruma bakın. Türkiye ekonomisini düzeltmek için ciddi bedeller ödedi. Bir kişinin kendisini yakması gazete ve televizyonlarda haber dahi olmuyor, korkuyorlar. Baskı var, medya özgür değil. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz olan kişi yasadışı alana davetiye çıkaran kişidir. İşsize emekliye gelince para yok ama tefeciye gelince milyarlarca para var.

'PARTİ DEVLETİNDEN HANEDAN DEVLETİNE...'

Barış bildirisi imzaladığı diye üniversite hocalarını dışarı koydular. Buna demokrasi dediler. OHAL nedeniyle anayasayı askıya aldılar. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor. İflas eden bir yargı düzeni ile karşı karşıyayız. Demokrasiden parti devletine, parti devletinden hanedan devletine dönüşmüş durumdayız. Şu anda Türkiye'de hanedan devleti var.

Türk Tabipleri Birliği üyeleri serbest bırakıldı. Savaş halk sağlığı sorunu demişlerdi. Başka bir şey söyledikleri yok. Sabaha karşı baskın düzenlendi. 12 Eylül'de 517 idam kararı verildi. TTB idama karşı bildiri yayınladı. TTB bu bildiriyi yayınladı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı, başbakana ve TBMM üyelerine gönderdi. Savcı soruşturma açtı, üyeler gözaltına alındı, davalar açıldı. Sıkıyönetim mahkemelerinde bunların tamamı beraat etti. Tarih TTB'yi haklı çıkardı. Rahmetli Ecevit geldi idamı kaldırdı.'