Sezgin Tanrıkulu'ndan skandal sözler: Teröristlerin kusuru yoktu

SİHA'lar tarafından öldürülen teröristlerin piknik yapmaya gittiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yine teröristlere sahip çıktı.

Sezgin Tanrıkulu'ndan skandal sözler: Teröristlerin kusuru yoktu
Sezgin Tanrıkulu'ndan skandal sözler: Teröristlerin kusuru yoktu
Habertürk canlı yayınına bağlanan Tanrıkulu teröristler için 'Onlar silahsızdı. Bir kusurları yoktu.' dedi.

Habertür'te ekrana gelen Türkiye'nin Nabzı programında kendisiyle ilgili eleştirilere yanıt vermek için programa telefonla bağlanan Sezgin Tanrıkulu yine skandal açıklamalar yaptı.
Eli kanlı teröristlere yine sahip çıkan Tanrıkulu, Habur'dan Türkiye'ye giriş yapan teröristlerin silahsız olduğunu ve herhangi bir kusurlarının olmadığını söyledi.

Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı;

BEN AVUKATIM SAVUNURUM!

Ben siyasete girdiğimden beri hiç bir avukatlık örgütü Barolar Birliği dahil olmak üzere bana sahip çıkmadı. Başından beri 'yok şunun avukatı yok bunun avukatı' diyorlar. Avukatlık başka bir şey, siyaset başka bir şey. İnsanlar avukatken herkesi savunabilir. Avukatlar onun işlediği suçu değil yargılandığı davada onun haklarını korur.

TERÖRİSTLERİN KUSURU YOKMUŞ!


Habur meselesine gelince; ben avukatım ve insan hakları savunucusuyum. Ben Habur meselesi bakımından hükümetin bu süreci doğru yönetmediği görüşündeyim. Habur'a gelenlerin bir kusuru yok. İnsanlar silahsız olarak olarak Türkiye'ye gelmişler ve bir şeyi başlatmak istiyorlar.

SİLAHSIZ TESLİM OLDULAR


Eğer o süreç doğru yönetilseydi biz bunlarla karşılaşmazık. Kandil'den insanlar gelmişti eğer bu süreç başarılı olsaydı bugün bunları yaşamazdık ve bir barış süreci yaşanırdı. Elinde silah olanlar insanlar devletin gümrük kapısına gelmişler ve teslim olmuşlar. Bunlar yanlış değil. Sezgin Tanrıkulu'ndan skandal sözler: Teröristlerin kusuru yoktuPKK'nın gizli silahı: TR705