Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, CHP YDK üyesi Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı
Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını da yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı. Çelik'in Ankara'daki evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

GÜRSUL'LA İRTİBATLI İDDİASI

Avukat Çelik'in MİT tırlarının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğunun tespit edildiği iddia edildi. FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu olarak yargılanıyor. Gürsul'un 'FETÖ/PDY üyesi olmak' suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu tespit edilmişti.

Celal Çelik'in, kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği de ileri sürüldü.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA: FETÖ'DEN EVİ BASILACAK SON İNSANDIR

Habertürk TV'den Ömer Topsakal'a konuşan Bülent Tezcan, 'Celal Çelik FETÖ suçlaması ile evi basılacak son insandır. Türkan Saylan'ın gözaltına alındığı Ergenekon, Balyoz süreçlerini anımsattı' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının bu gözaltıyı 'siyasi' olarak değerlendirdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı

CELAL ÇELİK KİMDİR?

CHP'nin internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Celal Çelik, 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla 2001 – 2005 yılları arasında Isparta Merkez Hâkimi, 2005 – 2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi ve 2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

12 Eylül 2010 Referandumu sonrasında 26.09.2011 tarihinde Hâkimlikten istifa etti. Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını üstlendi.