CHP'den Focus Dergisi açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen Alman Focus Dergisi'ne yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

CHP'den Focus Dergisi açıklaması
CHP'den Focus Dergisi açıklaması
Söz konusu röportajla ilgili CHP Basın Birimi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, 'Alman Focus Dergisi'nde bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

Haber için tekzip gönderilmiş, gerekli süreçler başlatılmıştır.' ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, verdiği röportajda "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90’ı şu sıralar Türkiye’ye seyahat etmek istemiyor çünkü mesela yanlış bir tişört veya yanlış bir şaka yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korkuyu duymakta haklılar mı?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda."
Kaynak: AA