Başbakan Yıldırım: En ağır cezayı alacaklar

Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Anma etkinliğinde darbeye kalkışanların en ağır cezayı alacaklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım: En ağır cezayı alacaklar
Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz Anma programında konuştu.

Yıldırım FETÖ'cülerin oynadığı tiyatroya dikkat çekerken 'duruşmalarda tiyatro oynaması alacakları cezaya asla ve asla engel olmayacak. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti kuralları çerçevesinde sabredeceğiz, müsamaha göstereceğiz, onların 'Savunma hakları elimizden alındı, adil yargılanmadık' mazaretlerini elinden alacağız ve en ağır cezayı günün sonunda onlar görecekler. Bütün suçlular cezalandırılıncaya kadar bize uyku yok' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Şehitlerimizin en küçüğü 15, en büyüğü 63 yaşında. 9 yaşında olan iki gazimiz Batuhan ve Görkem Mert de bugün bizlerle beraber. Şehit ve gazilerimizin yaş ortalaması yüzde 36. Bu ne demek? Meydana inen vatandaşlarımızın çoğu yaş aralığı olarak hayatının baharında olan insanlar. Hanım kardeşlerimiz o gece en ön saflarda yerini almıştır. Eğitim durumuna baktığımızda şehit ve gazilerimizin yüksek olduğuna şahit oluyoruz. Bu sonuçlardan da anlıyoruz ki, o gece sokağa çıkan vatandaşlarımız bilerek, isteyerek meydanlara akın etmiştir. Ailelerimiz çocukların geleceği için Türkiye'ye sahip çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven ve davetini, demokrasiyi koruma duygusu milleti sokağa dökmüştür. Meydanlara inen vatandaşlarımız hiçbir aşırılıkta bulunmamıştır.

15 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKAN HİÇ KİMSE KAMU MALINA ZARAR VERMEDİ

O gece hiçbir direnişçimiz kamu malına zarar vermemiştir. Tabloya bakıldığında ikinci bir istiklal savaşı mücadelesi net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Tank karşısında iman gücüyle çıkan bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu mubarek vatanın bir evladı olduğu için gurur duyuyorum. Sizlerle aynı havayı teneffüs edip aynı yolda yürüdüğüm için bahtiyarım. 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye aynı duyguda birleşti. Büyük bir aşkla ülkesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıktı. 80 milyon vatan evladına ve şehitlerimize söz veriyorum. Bu aziz vatanı namart ve kalleşler çiğneyemeyecektir. Rengini şehitlerimizin temiz kanından alan bu al bayrak hiç bir zaman inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecektir.

O HAİNLERE İHANETİNİN HESABINI SORACAĞIZ

O karanlık gecede okunan ezan ve salalar ruhumuzu nasıl bütünleştirdiyse aynı şekilde biz daima bir olacağız, beraber olacağız. Bu asil milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimse çiğneyemeyecektir. Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacaktır. 15 Temmuz'da şehit olan Halil İbrahim Yıldırım, Abdullah Tayyip Olçok'u, Bülent Aydın'ı, Ömer Halisdemir'i asla unutmayacağız. 'Ben Türk askeriyim siz kimin askerlerisiniz?' diyen Metin Doğan'ı unutmayacağım. Halil Kantarcı'yı unutmayacağım. Özel Harekat'ta şehit olan 53 yiğidimizi asla unutmayacağım. Ülkemizi, vatanımızı teslim etmedik, geleceğimizi de hainlere teslim etmeyeceğiz. Hainlere ihanetin hesabını soracağız ve yolumuza güven içerisinde kararlılıkla devam edeceğiz.

BÜTÜN SUÇLULAR CEZALANDIRILINCAYA KADAR BİZE UYKU YOK


Bu ülkenin tek bir evladını bile düşmanlarına feda ettirmeyeceğiz. Gazi kardeşlerimiz, şehit yakınlarımız hiç merak etmeyin, onların mahkemelerde, duruşmalarda tiyatro oynaması alacakları cezaya asla ve asla engel olmayacak. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti kuralları çerçevesinde sabredeceğiz, müsamaha göstereceğiz, onların 'Savunma hakları elimizden alındı, adil yargılanmadık' mazaretlerini elinden alacağız ve en ağır cezayı günün sonunda onlar görecekler. Bütün suçlular cezalandırılıncaya kadar bize uyku yok, dinlenmek de yok.