Tunceli'de PKK'ya ağır darbe

Tunceli'de önceki gün JÖH'ün göğüs göğüse çarpışarak etkisiz hale getirdiği 14 PKK'lının doğrudan Kandil'e bağlı olan özel bir tim olduğu ortaya çıktı.

Tunceli'de PKK'ya ağır darbe
Tunceli'de PKK'ya ağır darbe
Tunceli merkez Gökçek Köyü yakınlarında Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri tarafından düzenlenen operasyonda Mehmetçik tarafından göğüs göğüse yoğun çatışmaya girilerek etkisiz hale getirilen 14 PKK'lı teröristin cesetleri, operasyon bölgesinden helikopterle alınarak kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Askeri kaynaklar, grubun sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu ve direk olarak Kandil'den talimat aldığını söyledi. Grupta yer alan teröristlerin de çok özel eğitimler aldığı ve sansasyonel eylemleri yapmak konusunda eğitildikleri kaydedildi.

PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü Kutuderesi Vadisi içindeki PKK sığınak ve barınaklarında çok sayıda silah, bu silahlara ait bol miktarda mühimat ve yüzlerce kilo gıda, yaşam malzemesi ve dijital belge ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan masaüstü telsiz ile örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi aralarında konuştukları, bir telsizle de PKK'lı üst dizey yöneticinin Kandil'deki örgütün üst düzey yöneticileriyle görüştükleri öne sürüldü.

ÖRGÜTÜN ÖZEL GÜCÜ, BOMBA VE PATLAYICI UZMANI

Öldürülen 14 PKK ile ilgili yapılan ilk tespitte, kış üstlenmesinden çıkmak için hazırlık yapan bir grup olduğu, bu grubun da çok özel eylem için plan yaptığı belirtildi. Bir askeri yetkili, grubun sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu ve direk olarak Kandil'den talimat aldığını söyledi. Grupta yer alan teröristlerin de çok özel eğitimler aldığı ve sansasyonel eylemleri yapmak konusunda eğitildikleri kaydedildi. Bu grubun etkisiz hale getirilmesiyle örgüte önemli bir darbe indirildiğini belirten yetkililer, bu gruptakilerin her türlü bomba yapma, tuzaklama, sızma, sabotaj, saldırı konularında da uzman oldukları bilgisini verdi.