Antalya'da savcıya silahlı saldırı

Antalya Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner silahlı saldırıya uğradı.

Antalya'da savcıya silahlı saldırı
Antalya'da savcıya silahlı saldırı
Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya'daki hastaneye sevk edildi.

ADLİYEDE EŞİYLE TARTIŞTI

Bugün saat 15.00 sıralarında, Korkuteli Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in makamına giren polis memuru Turgut Avcı, adliyede katip olan eşi Şerife Avcı nedeniyle tartıştı. Polis memuru Avcı, tabancasıyla savcı Küçüköner'e ateş etti. Yaralanan savcı Küçüköner ambulansla Korkuteli Özel Yaşam Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan savcı Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya'ya gönderildi.

''OLAYIN NEDENİ HENÜZ BELLİ DEĞİL''


Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhuriyet savcısının, polis memuru tarafından vurulduğunu söyledi.

Polis memurunun gözaltına alındığını belirten Tanrıkulu, 'Olayın nedeni henüz belli değil. Odaklandığımız asıl konu savcı beyin sağlık durumudur. Hava ambulansıyla götürülüyor, yaşamasını umuyoruz.' dedi.


Antalya'da savcıya silahlı saldırı


ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NDAN İLK AÇIKLAMA


Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, savcı Kadir Küçüköner'i vuran kişinin polis memuru olduğunu belirterek, 'Eşi adliyede katip olan polis memuruyla tartıştı. Vuruyor, yaralı' dedi.

ANTALYA'YA SEVK EDİLDİ

Saldırıda ağır yaralanan savcı, hemen hastaneye kaldırıldı. Küçükören, ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edildi.

Antalya'da savcıya silahlı saldırı

- "Ameliyatla kanamayı durdurduk"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hastaneye gelerek savcı Küçüköner'in durumu hakkında bilgi aldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Hastanın hem sağ hem de sol akciğerinde yarası bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sağ akciğerdeki ameliyat gerektiren kanamalı bir yaralanmaydı. Ameliyatla kanamayı durdurduk. Kaç kurşunun isabet ettiği konusunda net bir şey söyleyemiyoruz. Adli bir olay. Ancak tansiyonunu düşüren kanamaları durdurduk. 3-4 saat sonra kendisine gelmesini bekliyoruz. Solunum cihazından ayrılıp hastayla konuşunca net bir şey söyleyebiliriz. Hayati tehlike azaldı ama geçmedi. Kanamayı kontrol altına aldık, iyileşmesini bekliyoruz."

Olayla ilgili polis memurunun eşi adliyede katip olarak görev yapan Şerife A. da gözaltına alındı. Polis memuru Turgut A'nın, İlçe Jandarma Komutanlığında, eşi Şerife A'nın ise Korkuteli Emniyet Müdürlüğünde ifade işlemleri sürüyor.

Öte yandan, polisin, Cumhuriyet Savcısı Küçüköner'e 5 el ateş ettiği ve üçünün savcının vücuduna isabet ettiği öğrenildi.