Filipin Devlet Başkanından Obama'ya Küfür

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, kendisi ile gerçekleştireceği görüşme sırasında uyuşturucuyla mücadele operasyonları kapsamında yaşanan yargısız infazları dile getireceğini belirten ABD Başkanı Baracl Obama’ya yerel dilde o.. çocuğu dedi. Obama-Duterte görüşmesi ise Duterte’nin küfür etmesinin ardından iptal edildi.

Filipin Devlet Başkanından Obama'ya Küfür
Çin’de gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nin ardından ASEAN Zirvesi’ne (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) katılmak üzere Laos’a giden ABD Başkanı Barack Obama, Filipinli mevkidaşı Rodrigo Duterte’den beklenmedik bir hakarete maruz kaldı. Duterte, kendisi ile gerçekleştireceği görüşmede Filipinler’de uyuşturucuyla mücadele operasyonları kapsamında yaşanan yargısız infazları dile getireceğini belirten Obama’ya beklenmedik bir şekilde yanıt verdi. Görüşme öncesinde Filipinler’in başkenti Manila’da konuşan Duterte, Obama’ya yerel dilde küfür etti. “Putang ina (o.. çocuğu). Bunu yaparsan seni lanetlerim” diyerek Obama’ya küfreden Duterte, uyuşturucuyla mücadele konusuna değinerek, “Uyuşturucuyla mücadele operasyonları devam edecek. Çok fazla insan ölecek, son uyuşturucu satısı da ölene kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Obama ise, yardımcılarına gelişmelerin ardından Duterte ile yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirme ihtimalini araştırma görevi verdi. Obama’nın yardımcıları ise görüşmenin iptal edildiğini ve Başkan Obama’nın Güney Kore Devlet Başkanı ile bir araya geleceğini duyurdu.

Duterte, daha önce de Katoliklerin dini lideri Papa Francis, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD’nin Filipinler Büyükelçisine de küfür etmişti.
Kaynak: İHA